Михаил Миков: Консултации за датата на изборите нямаше

  • 15 юни 2011 10:15

  • 1110
  • 0
Михаил Миков: Консултации за датата на изборите нямаше
© Булфото

Това каза депутатът от ПГ на Коалиция за България Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно по време на обсъждането на проекторешението за определяне на датата за президентските избори.

„Определяйки дата, по същество ще наложим дата на президента. Това ще усложни ребуса, резултатите от който тепърва ще се установяват. ЦИК започва работа по изготвянето на различни решения по тълкуването на закона и ако се интересувате, ще разберете, че са налице редица проблеми”, заяви Миков на депутатите от управляващото мнозинство.


По думите му, консултации за датата е имало при президента, но не и в парламента и може да се приеме, че мнозинството едностранно определя датата за изборите, което предопределя готовността за провеждането на честните избори.


„За изборите, като учредяват две основни власти, в условия на социална и икономическа криза, в условия на ново изборно законодателство, сте решили да отговаря Веска Янева – служител в Министерски съвет. Вътрешният министър Цветанов може би отговаря за изборите на ГЕРБ. Всичко това забавя процесите, защото няма отговорно политическо лице в кабинета, което да даде темпо на подготовка на изборите”, посочи Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно.

Той смята, че технологията много често се отразява на крайния резултат. „Не спорим, че имате мнозинство, но нормалното бе да се чуят аргументите. След като това не се случи, приемете си датата, наложете я и дерзайте”, заяви депутатът от левицата. Той посочи, че въпросът с различните решения относно срока за уседналост поставя редица проблеми пред цялото общество. По думите му – ЦИК едва ще ги разреши, а камо ли секционните комисии в деня на изборите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1110 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини