В 21 век във вилна зона край Бургас топят сняг, за да имат вода

  • 29 януари 2014 08:22

  • 1234
  • 0
В 21 век във вилна зона край Бургас топят сняг, за да имат вода
©

Близо три дни над 100 семейства, живеещи във вилно селище край Бургас изкараха без ток и вода, информира Нова телевизия.

Електрозахранването към вилната зона „Каптажа“ е спряно в неделя сутринта. Тогава спряла и водата, тъй като в зоната няма изградена ВиК-инфраструктура и всички разчитат на сондажи.Те обаче се захранват с ток. 

Райна Шипкова и съпругът и са едно от семействата, които са избрали през цялата година да живеят във вилната зона. За първи път обаче се срещнали с трудността да топят сняг, за си набавят вода през тази зима. Токът им спрял в неделя сутринта, а с него и водата от сондата.

77-годишният Ангел Шипков разказва как три дни поред е бил принуден да събира чист сняг, за да си запази продуктите, които си е донесъл от Бургас за цял месец.

В селището къщи са купили и английски семейства. Заради липсата на ток и вода и неудобството да водят нормален живот през последните дни повечето са се изнесли на хотел.

От момента на спиране на електричеството в неделя сутринта обажданията до EVN следвали едно след друго и единственият отговор бил, че се работи. В понеделник местните звъннали и в ДКВЕР - от там получили същия отговор.

Час след заснемане на репортажа все пак електричеството във вилното селище е било възстановено, а веднага след това и водата, информира още Нова телевизия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1234 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини