Ректорски съвет ще реши дали да накаже окупаторите на СУ

  • 28 януари 2014 16:44

  • 1326
  • 5
Ректорски съвет ще реши дали да накаже окупаторите на СУ
©

„В нито един момент в плана ни не се предвиждаше влизане на полиция в Софийския университет "Св. Климент Охридски", заяви ректорът на висшето училище проф. Иван Илчев по повод на прекратената днес повторна окупация на Ректората, цитиран от пресцентъра на СУ.

По думите на ректора по време на окупацията е имало две срещи между него, главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в и вътрешния министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, на които обаче не е ставало въпрос за влизане на полиция в сградата на университета.

Проф. Илчев казва, че на ректорски съвет ще бъде обсъдено дали да има последствия за студентите, които рано тази сутрин напуснаха сградата на Ректората, както и че ще има консултации с деканите на отделните факултети, от които са въпросните студенти. Ректорът смята, че и да има щети в Ректората заради окупацията, те са незначителни.

Ще бъдат сменени действащите сега охранители и ще се наеме външна охранителна фирма в СУ. "До преди три-четири години, когато Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи съкрати с 35% бюджета на Университета, трябваше да режем откъдето можеше. Това беше едно от нещата, които отрязахме, но е очевидно, че със сигурността не трябва да се правят компромиси", коментира ректорът на СУ. Проф. Илчев посочва, че договорът с фирмата вече е подписан за 6 месеца и че новата охрана ще застъпи от утре.

Заместник-ректорът по учебната част доц. Милена Стефанова съобщава, че по предварителна справка в дните на окупацията са провалени 16 изпита и от това са засегнати най-малко 800 студенти. Тя уточнява, че предстои пренареждане на графика на изпитите.

Последвайте канала на

1326 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Камико

2014.01.29 | 06:52

1
Никаква поука за тези истерични "студентчета"които навлизаики най- брутално в Светинята на Българската наука,без срам провалиха много изпити на стотиците студенти.Не само регистрация а и съдене заслужават за поука а то е ясно ,че са финансирани от неуспелите партиики в изборите през май.Злобни платени мекерета!!!!! Срам за бедния БЪЛГАРСКИ НАРОД!!!!!

2014.01.29 | 06:53

5
Ахахаха светинята на българската наука... светинята на българската простотия и порнография по-скоро. :)
Червената Шапчица

2014.01.29 | 06:53

4
Повдига ми се като гледам най-долната прослойка на едно общество - комунист.

2014.01.29 | 06:52

3
НАКАЖЕТЕ ГИ ДА НОСЯТ ТАБЕЛКА "ОКУПАТОР". ЕДИН МЕСЕЦ.

2014.01.29 | 06:52

2
поръчителите накажете не наемниците

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини