Анастасия Мозер: ЗНС предаде земеделските идеи и тяхното място не е в ЕНП

  • 28 януари 2014 09:36

  • 2668
  • 3
Анастасия Мозер: ЗНС предаде земеделските идеи и тяхното място не е в ЕНП
© Булфото

С прегръдката си с Българската социалистическа партия Румен Йончев от ЗНС загуби членството в Европейската народна партия, за което се пребори дългогодишния лидер  на земеделците Анастасия Мозер.

Това заяви председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева по повод решението на ЕНП да изключи от редиците си ЗНС, съобщават от пресцентъра на партията. „Пошлостта и алчността в българската политика е достигнала своя връх. Какво безочие е да твърдиш, че имаш право да си член на Европейската народна партия, стожер на демокрацията и антитоталитаризма и същевременно да си депутат в българското народно събрание от квотата на БСП! Нека не забравяме, че в България, за разлика от всички други бивши съветски сателити, БКП не се разпусна, а само преименува”, коментира Анастасия Мозер, почетен председател на ПП Обединени земеделци.

„ЗНС предаде земеделските идеи и тяхното място не е в Европейската народна партия”, категорична е г-жа Мозер. „Аз се обърнах към Европейската народна партия с призива да запази своята последователност и да не допусне да бъде опорочена от хора, които са там, за да я използват”, посочва тя. „Ние от БЗНС-Народен съюз и после като ПП Обединени земеделци извоювахме правото на членство в ЕНП. Ние, истинските последователи на демократичната същност на земеделските идеи, за които хиляди наши членове дадоха живота и младостта си, никога не можем да бъдем в коалиция с БСП – тази, които 45 години убиваха и преследваха всяка демократична личност и порив!” , категорична е Анастасия Мозер.

В официално писмо до ЕНП Анастасия Мозер и Петя Ставрева посочиха, че съюзът между ЗНС и БСП дискредитира земеделското движение. Според тях е недопустимо „член на ЕНП да бъде партия , която работи с политическите ни опоненти и ги подкрепя”. Мястото на Земеделския съюз не е под шапката на социалистическата партия, заяви председателят на ПП Обединени земеделци.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2668 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ΜΦΛΕΧ

2014.04.13 | 11:01

3
Не мога да разбера защо хора,които са били в българската политика и не са допринесли нищо за България говорят за политика. Госпожа Мозер да се оземлява или понеже е много учена да отиде,да ръси мозъци в Америка. Същия род американски полуфабрикати докараха БЪЛГАРИЯ до това окаяно положение. На Родината са нужни Българи,а не величия!

2014.04.13 | 11:01

2
Маузер,ти дърта кукумявке допринесе за унищожаването на БЗНСто и вазира за Франция ???

2014.02.01 | 14:01

1
Не е необходимо да си груб,все пак г-жа Мозер е личност пък и заради белите и коси.Повечето ни политици ги познаваме по телевизиите.Аз пък/не само аз/сега научих за г-н ПИНЧЕВ,че е бил с БСП към ЕНП.От учредителния конгрес на Бареков,нищо лошо че се присъединил.Не знам колко още земеделски партии има в България,но членовете им са много малко.Защото истинските земеделци,работили в звена и бригади са измрели.Днешните нови земеделци са с ''бели якички'',а тези от субсидиите са друг сорт.

Добави коментар

Водещи новини