Румен Йончев: ЕНП изключи ЗНС, за да освободи пространство за Кунева

  • 31 януари 2014 19:45

  • 1235
  • 4
Румен Йончев: ЕНП изключи ЗНС, за да освободи пространство за Кунева
©

Изключването на Земеделският народен съюз от ЕНП е част от една дългосрочна кампания на ГЕРБ да остане единствената дясна партия в България - член на европейската десница. Това заяви в интервю за Дарик депутатът от групата на „Коалиция за България" Румен Йончев.

Той уточни, че на заседание на УС на ЗНС на 22 февруари партията му ще реши дали той да остане депутат от групата на левицата, след като влиза в разговори за коалиция с партията на Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва „България без цензура" и беше обявен от Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва за говорител на новоучредената формация.

Самият Йончев подозира, че една от причините за изключването на ЗНС от ЕНП е разкриването на известно пространство за влизането на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 в европейската десница.

Все още депутат в левицата, Румен Йончев обясни изключването на партията му от ЕНП: „Плод на една много активна операция на ГЕРБ и някои елементи от ДСБ и СДС, които хвърлиха огромни усилия за кратко време. Бяха убеждавани в нашите грехове. Виждате, че подобни братски мерки се прилагат и към Реформаторския блок. Нашето изключване имаше и една друга цел, за да разкрие известно пространство за включването на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 в редиците на ЕНП. Имаше пет партии членки от България. Малко е неудачно да бъдем единствената или една от две-три с шест партии членки.

В първите разговори с Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва за коалиция на евроизборите, той не е знаел за членството на ЗНС в ЕНП, каза депутатът, който призна, че това не е първият опит да бъдат изключени от европейската десница, но този път номерата на сестринските им партии са надделели: „Ако ти дадат лиценз от Брюксел, едва ли не това ти е входният билет за ЕП. Това не е така. Земеделският съюз стои много отдавна и много добре вкоренен в българското общество, така че няма нужда от лиценз или от признание в този смисъл. Има укор, разбира се, че има и една огромна обида от нашите членове".

Ръководството на ЗНС през февруари ще реши дали Йончев да остане в групата на левицата в НС, след като ще води друга кампания с „България без цензура". Депутатът не смята, че е използвал БСП за влизане в НС с аргумента, че е постигнал общата цел - свалянето на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г от власт.

Въпреки че подкрепи идеята за референдум, Румен Йончев смята, че времето не е случайно, намерението на президента не е много чисто и този ход цели изместване на вниманието от евровота с краен резултат ползи за ГЕРБ: „Решението е по-скоро в един въпрос. Трябва или не трябва да има едно Велико Народно събрание, което да реши всички тези въпроси. Някои основни елементи на избирателната система трябва да влязат в една бъдеща промяна на Конституцията, за да спре това постоянно играене с избирателната система".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1235 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
дувара

2014.02.01 | 14:23

4
ама е възможно просто - точно на Кунева не трябва да се позволява да доближава ЕС като екскурзиант дори, а те искат да я пратят представител на Бг - УЖАС И БЕЗУМИЕ.
Дааа

2014.02.01 | 13:25

3
Да си я носят на рамо Пръмовица! Ние тук не я щем!
Любо

2014.02.01 | 13:25

2
Милиционерско-мутренските номера на ГЕРБ, как се понасят от ЕНП?
ББЦ

2014.01.31 | 22:20

1
Халал да им е Кукуневица!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини