Съюзник на Бареков: Аз крепя управлението

  • 01 февруари 2014 10:56

  • 4727
  • 20
Съюзник на Бареков: Аз крепя управлението
©

Депутатът Румен Йончев, влязъл в парламента с листата на Коалиция за България, но съвсем отскоро депутат на „България без цензура" в 42-то Народно събрание, заяви, че управлението в момента се крепи на неговия Земеделски народен съюз.

Той гостува в предаването „Тази събота" по БТВ. Политикът обясни, че партията му е добавила 30 хил. гласа за левицата, а освен това е била единствената, подкрепила организирания от БСП референдум за ядрената енергетика, което е основната причина за място в парламента. „ЗНС е направил достатъчно, за да бъда в парламента. Благодарение на нашите гласове референдумът беше успешен", изтъкна той и изрази разочарование, че проектът за АЕЦ „Белене" не получава никакъв тласък при това управление, въпреки че е бил приоритетен в предизборната програма на мандатоносителя. Йончев е единственият депутат от ЗНС в парламента. „Не е лесно с един човек да правиш политика в Народното събрание. Никога не съм се опитвал да диктувам дневния ред на парламента, затова се налага да предприема този съюз с г-н Бареков", обясни Йончев.

На учредителното събрание на „България без цензура" лидерът обяви, че формацията ще има депутати, в множествено число, в настоящия парламент. Йончев обаче отрече да е натоварен със задачата за формиране на евентуална „група", тъй като "депутатите се раждат с избори". За взаимоотношенията си с Николай БарековНиколай Бареков Николай Тихомиров Бареков е роден на 16 октомври 1972 година в град Пловдив, България. Завършва Йончев разказа, че са се "сближили" само преди 2 месеца, но вече изрази убеденост, че с „България без цензура" ЗНС има „по-дълъг хоризонт", отколкото с БСП, и даже двете формации смятат да се явят на изборите за Европейски парламент с обща листа. „Ще предложим центристка и нормална перспектива за България", подчерта Йончев. Той не потвърди категорично, но и не отрече възможността да напусне парламентарната група на левицата, макар напускането му да изглежда логично на фона на процесите в БСП и дискусиите за прекратяване на партийното членство на хората от проекта АБВ, например.

„Плаши ме цялата история с референдума, защото изместваме темата от това кой е виновен за това, което имаме днес. Вместо да се интересуваме как хората по селата умират от здравеопазване, ще ги питаме за процедура като електронното гласуване", възмутен е Румен Йончев. На фона на развитията от последната седмица, той определи съюза си с БСП като „принципен". „Принципен е, защото ако ме нямаше мен, щяха да ни управляват Борисов, Цветанов, Фидосова. Подкрепихме БСП, за да махнем ГЕРБ", каза кратко депутатът. В този смисъл между БСП и ЗНС нямало коалиционно споразумение, не защото е „безпринципно", а защото „би било неуместно". „Нямаме официално коалиционно споразумение, аз съм от гражданската квота, не е уместна официална коалиция – такава се прави, когато трябва да се изпълнява определена програма. Нашата единствена цел беше да спрем ГЕРБ", обясни Йончев.

Във връзка с изключването на партията му от Европейската народна партия след протестни писма от всички български политически организации, членуващи в ЕНП, той коментира, че протестът е бил свързан с това, че Йончев е част от групата на левицата в Народното събрание, както и заради неговата подкрепа за политическата организация „България без цензура". По думите на Йончев това е „активно мероприятие", организирано от ГЕРБ, която била единствената българска партия, върху която ЕНП съсредоточава усилията си в кампании през последните години. „Беше направена една безпрецедентна атака срещу ЗНС, за да не можем да участваме в изборите за европарламент", обясни Румен Йончев.


 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4727 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
Сотир

2014.02.22 | 17:29

20
Прав е Йончев - извън традиционно гласуващите червени бабички и пенсионери за БСП (разбирай копнежа по БКП) единствените нормални и по-млади и активни избиратели са били тези на Йончев. Останалите просто бъркат времената между носталгията по Живково време и дивия капитализъм на сегашните комуняги.
Zario

2014.02.22 | 17:28

19
Йончев ще остави прогнилата столетница и ще се присъедини към свежата нова партия!Добър избор

2014.02.22 | 17:28

18
За тази АТАКА , която единствено защитава българите и България бе, идиот гербаджийски ! Яко ви го начукахме през май ! АТАКААА !
Stoqn

2014.02.22 | 17:28

17
Усещам как комунистите и мутрите ще бъдат отнесени от"България без цензура",като кьорав делфин-шамандура!
Григор Кънчев

2014.02.22 | 17:28

16
Наистина, наливат се пари там където не трябва. Имаме огромна нужда от подобряването на социалната политика на страната. Сега с опитите да се обновят кадрите на БСП и създаването на младежки организации не работи, защото от край време си управляват хората на комунизъма... Трябва нещо, ново, платформата, която Бареков изгражда отговаря на нуждите.

2014.02.22 | 17:28

15
Бареков е подлога на БСП и ДПС и това се потвърди в тази новина.
ДОКОГА ЩЕ СЕ ГАВРЯТ С НАС ?

2014.02.22 | 17:27

14
А НИЕ КОГА ЩЕ СНЕМЕМ ДОВЕРИЕТО ОТ КАПИТАЛИСТИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ КОИТО ЦИНИЧНО СЕ КЪЛНАТ В ИДЕИТЕ НА ДЯДО БЛАГОЕВ. КОГА ЩЕ ГИ ИЗРИТАМЕ СТАНИШЕВ, МОНИКА, ДЪБОВ, ОВЧАРОВ, К.ДОБРЕВ, УЗУНОВ, КАДИЕВ, НИНОВА, ГЕРГОВ, КУТЕВ..... И ВСИЧКИ ОТ ИБ И ВПС НА БСП ? ДО КОГА БЪЛГАРИ ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ ДРУГАРИ ТАКА ЦИНИЧНО ДА СЕ ГАВРЯТ С НАС ? НИТО СМЕ ЦИГАНИ НИТО СМЕ МАЛОУМНИ ПЕНСИОНЕРИ. ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ? СЕГА ОТНОВО ИСКАТ ДА НИ ИЗЛЪЖАТ КАТО СЕ \'ЦЕПЯТ\' НА ДОБРИ И ЛОШИ. А НЕ СА ЛИ ЕДНИ И СЪЩИ СТАНИШЕВ И ПЪРВАНОВ ? НЕ СТАНА ЛИ ПЪРВАНОВ ПРЕЗИДЕНТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЛАСОВЕТЕ НА ДПС ? КОЙ СЪЗДАДЕ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ БСП-ДПС-НДСВ ? НЕ БЕШЕ ЛИ ПЪРВАНОВ ? КОЙ ДОКАРА СТАНИШЕВ НА ВЛАСТ ? НЕ Е ЛИ ДОГАН И ДПС ? И СЕГА НИ МИСЛЯТ ОТНОВО ЗА КЪСОПАМЕТНИ. ДА АМА НИЕ ПОМНИМ ДРУГАРИ. ВРЕМЕ Е ДА ВИ ИЗГОНИМ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО ПО НАЙ-БРУТАЛНИЯТ НАЧИН.
баба гицка

2014.02.22 | 17:27

13
ЩОМ ВСИЧКИ РЕВАТ ПРОТИВ ГЕРБ ----- ЗНАЧИ СА НАЙ, НАЙ ДОБРИТЕ, ПОНЕ НЕЩО НАПРАВИХА, А СЕГА ЧЕРВЕНИТЕ ЧЕНГЕТА САМО ЛАЯТ И ВИНАГИ ДРУГИ СА ВИНОВНИ И ИМ ПРЕЧАТ
За Йончев-земеделеца!

2014.02.01 | 19:10

4
Чий ГО крепиш ний НЕ знаем! Ама ТЕ ИЗХВЪРЛИХА от Европейската народна партия защото покрепяш Бареков ! Г-не Йончев, миришеш на предателство! А аз не съм комунист ! Щото като те погнат твоите партньори-комунистите дето сега ки крепиш и Бареков НЯМА ДА ТЕ УКРИЕ! Щото ще му се наложи той самия да се СМОТАЕ някъде!

2014.02.22 | 17:27

12
И КАКВО,ЕНП да не е панацеята на Европа.Какво като са го изключили.Както ти си избираш за кого да гласуваш,така и той има правото да избира как и с кой да се коалира.Особено ако Бареков има добри идеи,за разлика от пишман досегашни политици.Погледнете само за днес в раздел ''криминално'',вижте колко са нападнати,ограбени,убити.Защо продължава това,къде са органите.Министър Цветков не може да пази всички тия нападнати,но ако полицаите имат висока заплата,коли и добри закони и наказания,ще чакаме промяна.
ДОКОГА ЩЕ СЕ ГАВРЯТ С НАС ?

2014.02.04 | 14:21

11
А НИЕ КОГА ЩЕ СНЕМЕМ ДОВЕРИЕТО ОТ КАПИТАЛИСТИТЕ И ОЛИГАРСИТЕ КОИТО ЦИНИЧНО СЕ КЪЛНАТ В ИДЕИТЕ НА ДЯДО БЛАГОЕВ. КОГА ЩЕ ГИ ИЗРИТАМЕ СТАНИШЕВ, МОНИКА, ДЪБОВ, ОВЧАРОВ, К.ДОБРЕВ, УЗУНОВ, КАДИЕВ, НИНОВА, ГЕРГОВ, КУТЕВ..... И ВСИЧКИ ОТ ИБ И ВПС НА БСП ? ДО КОГА БЪЛГАРИ ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ ДРУГАРИ ТАКА ЦИНИЧНО ДА СЕ ГАВРЯТ С НАС ? НИТО СМЕ ЦИГАНИ НИТО СМЕ МАЛОУМНИ ПЕНСИОНЕРИ. ДОКОГА ЩЕ ГИ ТЪРПИМ ? СЕГА ОТНОВО ИСКАТ ДА НИ ИЗЛЪЖАТ КАТО СЕ "ЦЕПЯТ ' НА ДОБРИ И ЛОШИ. А НЕ СА ЛИ ЕДНИ И СЪЩИ СТАНИШЕВ И ПЪРВАНОВ ? НЕ СТАНА ЛИ ПЪРВАНОВ ПРЕЗИДЕНТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ГЛАСОВЕТЕ НА ДПС ? КОЙ СЪЗДАДЕ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ БСП-ДПС-НДСВ ? НЕ БЕШЕ ЛИ ПЪРВАНОВ ? КОЙ ДОКАРА СТАНИШЕВ НА ВЛАСТ ? НЕ Е ЛИ ДОГАН И ДПС ? И СЕГА НИ МИСЛЯТ ОТНОВО ЗА КЪСОПАМЕТНИ. ДА АМА НИЕ ПОМНИМ ДРУГАРИ. ВРЕМЕ Е ДА ВИ ИЗГОНИМ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО ПО НАЙ-БРУТАЛНИЯТ НАЧИН .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини