Станишев: Кабинетът "Орешарски" премахва оковите на страха (видео)

  • 17 януари 2014 12:17

  • 10748
  • 91
Станишев: Кабинетът "Орешарски" премахва оковите на страха (видео)
©

Свидетели сме на трети отчет на правителството. Тук чухме вопли за парламентаризъм. Бившият министър-председател идваше тук на 2-3 месеца като Господ, раздаваше оценки и си тръгваше. За първи път от години имаме изпълнителна власт, която се отчита. Това каза лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на в НС.

"Ние тръгнахме от сложна и нестабилна ситуация, рискова за държавата и за хората. В България цареше тотален страх, икономиката не работеше, ГЕРБ създаде 400 000 безработни, бизнесът беше рекетиран. Ограби се фискалния резерв и се влоши макроикономическата ситуация в страната. За съжаление това бързо се забрави. коалиция за България получи доверието на хората, защото прекрати тези безобразия. Политиката на правителството на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 изпълнява тази кауза и мисия - освобождаване на обществото от оковите на страха. Обяви се ясна социална ангажираност за хората. Преди малко чух приказки колко тежко живеят хората, искам да ги попитам къде бяха 4 години. припомням, че стотици хиляди хора излязоха по улиците, защото не могат да си плащат сметките, обяви лидерът на БСП.

"В първите месеци на правителството имаше неестествена среда. Правителството, съставено от редица професионалисти прави обратното на това, което правеше Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г с последователност, хладнокръвие и решимост. от първия ден имаме ясна социална ориентираност. Със социалната ни политика ние направихме повече за шест месеца, отколкото Борисов за 4 години. Нека хората да ни съдят по делата ни.Имаме ясна политика в подкрепа на българския бизнес. От години за първи път държавата започва годината на чисто без задължения към бизнеса. Държавата се управляваше като лична собственост на един човек, като негова бащиния. Парите на НЗОК бяха ограбени. Държавата беше окупирана от групировката ГЕРБ. Правилата трябва да важат за всички и това е важно за институциите. Много работа ни чака, но  са направени са първите стъпки. Няма да е лесно. Посоката на развитие е променена. Огромни системни проблеми не са решени, но правителството го осъзнава и предприема мерки. Възстановяването на социалната държава ще продължи", изтъкна Станишев.

"Тези, които управляваха най-задкулисно имат наглостта да говорят сега за задкулисие. Силите на реваншизма ще направят всичко възможно да се върнат на власт само, за да я консумират. На тях ще им кажа: няма да ви мине номерът, защото имаме кауза. Кауза да спасяваме държавата", обвини бившите управляващи левият лидер.

Имаме всички основания да оценим като положително свършеното от кабинета до този момент, завърши Станишев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10748 91

Свързани новини

Коментари 91

Добави коментар
N/A

2014.01.18 | 20:45

91
Както има форумни тролове, така има и политически. Станишев е типичен пример за политически трол. Знае си неговото и го повтаря до припадък. Няма смисъл да се спори, той с факти не борави, а само с изкривяване на някаква полуистина. Бойко сеел страх - а вие не заплашвате ли протестиращите с уволнение? Бойко стопил резерва - а вие, ако не теглихте заеми като за "добър ден", до къде щяхте да го докарате резерва? Бойко създал 400 000 безработни - а вие нямате ли вина кризата да ни удари така тежко, след като я отричахте до последно и нищо не направихте? А вашите 250 000 работни места къде са?

2014.01.18 | 17:32

90
Бре коя прогимназиална учителка се е преквалифицирала в ПР на комунистите та всеки път изскачат с тия фрази тип "преразказ с елементи на разсъждение"..."премахва оковите на страха" - бахти патетичните клишета. Стегнете се малко бе, вкарайте малко сленг. Номенклатури прости червени.

2014.01.18 | 15:44

89
za vas samo edno 25 god kradoxa bashtite vi sega vie paraziti takiva.

2014.01.18 | 15:44

88
нагъл до мозъка на костите. Абе боклук ние да не живеем в тази държава от вчера?

2014.01.18 | 15:09

87
БСП явно ще векуват в управлението. Никой нормален човек не би се наел да им оправя бакиите и след това той да излиза виновен за всичко, както стана с Костов и Борисов.

2014.01.18 | 15:08

86
Ако някой незабелязано застане зад гърба на Станипишко и извика силно "Борисов " сигурно ще получи удар !

2014.01.18 | 15:07

85
Не мога да ги разбера тези идиоти Станишев, Волен и Местан. Винаги когато говорят за Борисов, сякаш чувам как няколко кърлежа се оплакват, че животното от което смучат кръв е болно от анемия.... :(((
софия

2014.01.18 | 15:07

84
прав е др.дмитриевич,стахьт изчезна. ета например петното от никой не го е страх.мафията вече е безсташна!
КАК СЕ СТАВА ОТ КОМУНИСТ ОЛИГАРХ ?ОБЯСНИ СТАНИШЕВ

2014.01.18 | 15:03

83
СТИГА СТЕ СЕ ОПРАВДАВАЛИ С БОРИСОВ И ГЕРБ, АМИ ВКУПОМ СЕ ОМЕТЕТЕ ОТ ВЛСТТА. КАКВИ СОЦИАЛИСТИ СТЕ ? АМИ ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ КАПИТАЛИСТИ. КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ СТАНИШЕВ И МОНИКА ТА СЕ СТИГНЕ ДО ПОСЛЕДНИЯТ ДРУГАР ОТ ИБ И ВПС НА БСП. КАКВИ СОЦИАЛИСТИ МОГАТ ДА БЪДАТ ГЕРГОВ СВИНАРЯ,К. ДОБРЕВ КАЛОТИНЕЦА, КУТЕВ, НИНОВА, КАДИЕВ, ОВЧАРОВ, ПЕТКОВ, УЗУНОВ, ГУЦАНОВ .... . АМИ ТЕ ВСИЧКИ СА КАПИТАЛИСТИ И ОЛИГАРСИ. ПЛОВДИВСКИЯТ ПАНАИР Е ЗА МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ВЗЕТИ ОТ НАШИТЕ РОДИТЕЛИ ЗА ДА БЪДЕ ПОСТРОЕН. СЕГА Е СОБСТВЕНОСТ НА ОБЛАСТНИЯТ ЛИДЕР НА БСП Г. ГЕРГОВ . КОМПЛЕКСЪТ \"СЛЪНЧЕВ ДЕН\" ВАРНА Е СОБСТВЕНОСТ ЗА МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ И Е ПРИТЕЖАНИЕ ОТНОВО НА ГЕРГОВ. КАК СТАВА ТАКА? А ПЪК ЗА ПРЕД РОМИТЕ И ПЕНСИОНЕРИТЕ СА ДРУГАРИ СОЦИАЛИСТИ. ОЛИГАРСИ КАПИТАЛИСТИ СЕ КЪЛНАТ В ИДЕАЛИТЕ НА ДЯДО БЛАГОЕВ. КОЩУНСТВО ДРУГАРИ. ИЗМИТАЙТЕ СЕ ... ОВРЕМЕ . ИНАК ЩЕ ВИ ИЗМЕТЕМ С ТОЯГИТЕ И КАМЪНИТЕ. ПРЕСТЪПНИЦИ.

2014.01.18 | 15:03

82
Шпионаж,саботаж,провокации,диверсии,конспирации,фалшификации,манипулации,интриги,лъжи,клевети,компромати-висок професионализъм,дискретност-"Сергей Станишев & Позитанци" ООД.......

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини