Лукарски: Партиите в Реформаторския блок ще запазят автономията си

  • 09 декември 2013 17:50

  • 1246
  • 2
Лукарски: Партиите в Реформаторския блок ще запазят автономията си
©

Ние искаме да направим един траен политически субект, който да има обща цел за явяване на избори. Не искам да използваме думата коалиция, защото тя напоследък стана мръсна. Няма вътрешна съпротива сред партиите в Реформаторския блок. Ние от СДС залагаме на това партиите да запазят независимостта си.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва, председател на СДС. Ние сме твърдо против партиите да се разпуснат и да се влеят в единно обединение. Това не е мнение само на СДС. Повечето колеги споделят същата идея. Гражданският съвет към Реформаторския блок също споделя това виждане. Структурите на СДС в страната също са твърдо против сливането в една партия. Аз не искам да остана в историята, като последния председател на най-старата демократична партия в България, разкри Лукарски.

Смятам че ще преодолеем различията при съставянето на всички видове листи, продължи председателят на СДС. Вадят се компромати срещу нас, но това е работа на нашите политически противници, които се опитват да трупат дивиденти. Всички преговарящи за коалицията сме се разбрали да не изнасяме факти за течащите разговори и преговори. Убеден съм, че няма да има проблеми при съставянето на всички видове листи, каза още Божидар ЛукарскиБожидар Лукарски Божидар Лукарски е роден на 23 юни 1972 година в град Перник. През 1991 година завършва. Въпросът с лидерството на Реформаторския блок стои по малко по-различен начин. Със сигурност мога да кажа, че председателството на Реформаторския блок, няма да се извършва на ротационен принцип. Всички сме убедени, че лидера на реформаторите ще се наложи от само себе си и във времето, категоричен беше Лукарски. 

В Реформаторския блок продължаваме да отстояваме идеята, че трябват незабавни предсрочни избори. От СДС заявяваме категорично, че трябва да се въведе задължителното гласуване. Имаме идеи за нова конституция, но на този етап няма да издаваме проектите си, загатна Лукарски. Призивът на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за обединение на десните сили звучеше много романтично, но ние имаме много различия с ГЕРБ. Трябва да проведем много разговори, преди да си стиснем ръцете с тях, завърши Лукарски.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1246 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.02.20 | 21:27

2
ЩЕ ЗАПАЗЯТ МЯСТОТО СИ ИЗВЪН УПРАВЛЕНИЕТО.
манев

2015.02.20 | 21:27

1
Слепи ли сте, че не виждате какво става и ми говорите за различия. Един съюз с ГЕРБ ще донесе полза за България а вие ми говорите за различия.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини