Реформаторският блок отписва бъдеще с ГЕРБ

  • 09 декември 2013 06:31

  • 2925
  • 15
Реформаторският блок отписва бъдеще с ГЕРБ
©

ГЕРБ е партия, която не се вписва в управленския хоризонт на Реформаторския блок и трудно бихме работили заедно за промяна. Това обяви вчера Гроздан Караджов от обединението след първата среща на областните координатори на всички 6 партии в блока. На двудневния форум активистите на ДСБ, СДС, ДБГ, НПСД, „Синьо единство” и БЗНС бистриха бъдещите си стъпки за скрепяване на съюза помежду си, пише "Монитор".

Позицията към партията на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г била изказана на самата среща от няколко реформатори и била посрещната с бурни аплодисменти от членовете на формациите, разказа лидерът на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и. Сред най-отявлените противници на колаборация с ГЕРБ бил бившият икономически министър в кабинета „Борисов” Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко, който впоследствие се присламчи към дясното обединение.

„Наблюдавали сме поведението на ГЕРБ през целия управленски мандат и за това време не видяхме реални реформи. Не виждаме воля за това и при сегашното им поведение в парламента”, уточни Караджов, като визира непрестанните опити на депутатите на Борисов да провалят кворума в НС и да бойкотират законодателната дейност.

Категоричната си позиция против общи действия с ГЕРБ вече изразиха един по един лидерите на ДСБ, СДС и „Синьо единство” – Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и, Божидар Лукарски и Христо Панчугов. С половин уста по въпроса продължава да се изказва само бившата еврокомисарка и шефка на ДБГ Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, която вчера предпочете да запази мълчание в компанията на колегите си. В коментарите си обаче тя винаги оставя вратичка за бъдеща коалиция с ГЕРБ след вота.

Интрига в дясното обединение се завъртя вчера около предстоящото скрепяване на съюза им с документи. Ще подпишем споразумение до Коледа обяви Кънев постигнатото официално решение на реформаторите. Ожесточен спор обаче възникнал на форума за това под каква форма точно да се съюзят шестте формации – дали да са в коалиция, или да вървят към нова единна партия. Хората на Надежда НейнскиНадежда Нейнски Надежда Нейнски започва политическата си кариера във възстановената в края на 1989 г. в „Синьо единство”, които са последните отцепници от СДС, били радетелите на идеята всички десни да се съберат отново в една партия. „Това е истинското ни бъдеще, повечето от хората на конференцията искаха точно това”, заяви лидерът на „Синьо единство” Христо Панчугов. „Не е вярно, само те го искат”, отвърна на думите му пък СДС шефът Божидар Лукарски. Според него била абсолютно нереализируема стъпка за момента да се прави обща партия, пише още вестникът.

Лидерът на ДСБ Радан КъневРадан Кънев Радан Кънев е роден на 30 септември 1975 г. в гр. София. Завършва столичната френска гимназия и пък опитваше всячески

да прикрие зараждащите се препирни

в Реформаторския блок, като повтаряше, че няма да се обсъждат публично никакви детайли по предстоящото споразумение, докато то не стане факт. Според него изнасянето на информация от кухнята била грешка от миналото, която не бивало да се повтаря. „Коалицията е като кренвирша – по добре никой да не знае как се прави”, намекна все пак той за нелицеприятните страни от преговорния процес.

Последвайте канала на

2925 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
Глас народен - глас божи

2013.12.09 | 22:17

10
За какво бъдеще говорите с Пръмова и нейните отрепки? Явно и на следващите избори алтернативата ще е ГЕРБ. Само те изолираха ДПС и БСП от властта и ги накараха да освирепеят и да квичат неистово от това.
и аз гласувах за ГЕРБ за съжаление

2013.12.11 | 09:29

15
Така ги изолира, че им предаде властта на тепсия. ГЕРБ,ДПС и БСП са от едно и също отило-ДС

2013.12.09 | 20:49

7
Типично са Сините Комунисти да дръпнат някой друг десен глас от ГЕРБ и да предоставят Властта на БСП и ДПС Курвата Волен и той така Ейба изродите Комунистически ГЕРБ ще е друго просто Няма
гербаджия - комуне

2013.12.11 | 09:29

14
Погледни кои са в тефтерчето на филип златанов и ще разбереш колко не са комунисти гербаджийските ръководители ИФ, ББ,ЦЦ
остана ли още за ликвидиране!

2013.12.10 | 09:26

11
Ще правите ли нови ликвидационни съвети!-питайте Костов как става!-ликвидация на всичко построено дотогава!Помните ли как се рушеха построени сгради и циганите клаха елитните животни за кайма!Против комунистите- добре -но защо потрошихти и съсипахте построената и работеща база!За лични облаги нали-Бяхте за затвор-но всичко отшумя -нали!Жалко за България!
да , такива като теб

2013.12.11 | 09:29

13
В наше село преди 9 септември е имало 20 000 глави овце, а преди 89- а 1000, та ако можеш да си направиш простичката сметчица ще проумееш може би кой, какво и кога е ликвидирал.
Plamen Doychev

2013.12.10 | 10:05

12
Няма по нагли от политиците!
синева

2013.12.09 | 20:49

9
Пинизи, не вярвам. Все едно да го вдигат с виагра и да се бият в гърдите, какви мучовци са . Да, ама не.
ГЕРБ ще е

2013.12.09 | 20:49

8
Другаря Костов пак му напълнил главата с простотии на Раданчо Вие няма да минете 4% цалата му пасмина не щели коалиция с първите Не е истина колко сте прости

2013.12.09 | 20:48

6
Значи сте обречени -Костовчета!

2013.12.09 | 20:48

5
Заради такива кретени се запиля СДС!
АНТИКОМУНИСТ

2013.12.09 | 14:23

4
Малоумници, без ГЕРБ сте за боклука, където ви изпратиха избирателите на предните избори !!! За какво управление бълнувате с 7-8% подкрепа ?? Или това е задачата , която тайно ви е поставена от комунягите--да разсеете десния вот и турците и комуноидите да продължат да си разиграват коня ??

2013.12.09 | 14:23

3
Nikoi ne iska da ima nito obsto s Tikvata,zastoto znajat,4e Gerb e na politi4eskoto buniste,a Pozarnikarja i Fizkulturnika v zatvora!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини