В ДПС се зарадваха на кандидат - кмета на ГЕРБ в Кърджали

  • 19 август 2011 07:49

  • 2178
  • 1
В ДПС се зарадваха на кандидат - кмета на ГЕРБ в Кърджали
© Булфото

Невиждана война за кметския пост се задава в Кърджали, съобщава "Стандарт".

Битката е на няколко фронта - не само срещу ДПС, което държи монопола върху всичките 7 общини в областта. Но и между БСП и ГЕРБ. В самото ДПС също имало проблеми, твърдят приближени на Доган.

Интригите тръгнаха с номинирането на кандидата на управляващите Илия Илиев. В ДПС се зарадваха. "Благодарим на ГЕРБ, от този кандидат по-хубаво не можеше да е", доволни са хора на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от в бастиона му. Те неофициално определят Илиев като слаб кандидат. Официално обаче областният лидер Бахри Юмер пожела успех на Илиев и ГЕРБ и каза, че играта ще е джентълменска.

ГЕРБ подарява града на ДПС, включиха се и червените. Илиев няма шанс, смята соцкандидатът Милко Багдасаров, който е и местен лидер на БСП от години. "Няма как да пуснеш отбора на Ракитово на световно по футбол и да чакаш купата", образно коментира той. "Иначе момчето си е читаво", допълват местните бесепари за Илиев.

"Избрахме Илия Илиев, защото не може да изкарваме едни и същи лица постоянно - трябва разнообразие", каза за "Стандарт" депутатката на ГЕРБ от града Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на. "Милко Багдасаров е като Вечната Амбър - все на амбразурата и все губи", заяви тя. Караянчева категорично отхвърли интригите, че са се предали, като са извадили слаб кандидат. Според нея за никого не е тайна, че в ДПС има вътрешни противоречия.

"Най-добре се смее този, които се смее последен. Илия Илиев е качествен човек, чист, достоен и амбициозен. ГЕРБ в Кърджали единодушно го подкрепи. 4 г. не сме правили никакви договорки, няма и сега да допуснем", каза още Караянчева.

Според анализите на управляващите ДПС са първи в общината, следвани от ГЕРБ, а БСП били с 10% по-назад.
"Целта ни е да вземем 7 от 7 общини в Кърджалийска област, колкото имаме и сега", заяви областният лидер на ДПС Бахри Юмер. Кой да е техният кандидат за областния център ще се реши през септември.

В крайна сметка обаче решението ще вземе лично Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и вероятно той ще застане зад сегашния кмет.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2178 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
радост

2011.08.20 | 21:45

1
усещат ан.лното обичане че им идва изотзад и се радват хората, манталитет...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини