Кандидатът на ГЕРБ в Кърджали: Ще разбия монопола на ДПС

  • 17 август 2011 14:56

  • 1796
  • 1
Кандидатът на ГЕРБ в Кърджали: Ще разбия монопола на ДПС
©

„Не деля хората на турци, българи или българомохамедани, хората са можещи и неможещи", заяви на пресконференция кандидатът за кмет на Кърджали от страна на ГЕРБ Илия Илиев, който е и общински председател на местната структура.

Днес той бе представен пред журналисти в офиса на ГЕРБ в града край Водното огледало от народния представител Цвета Караянчева. По думите на Илиев на предстоящите избори досега съществуващият етнически вот ще бъде преодолян. Като потвърждение на твърдението му депутатката изтъкна факта, че в структурите на ГЕРБ в Кърджали от 1700 членове, над 500 са български турци.

42-годишният Илия Илиев е семеен, с едно дете. Завършил е УНСС, занимава се с частен бизнес - има заведение за дюнери. „Кампанията ни ще бъде изключително позитивна, нашия слогън е „Аз съм „За". Ще вървим на срещи лице в лице с гражданите", каза кандидатът за кмет. Той изрази убеденост, че ще има балотаж на местните избори през октомври, до който ще достигнат ГЕРБ и представителя на ДПС.

Представяйки визията си за Кърджали Илиев очерта и приоритетите за бъдещата си работа, а те са свързани с развитието на културно-историческия туризъм, изграждането на достъпна градска среда, озеленяването, детските градини и детските ясли поради недостига на места за деца, особено в кварталите на Кърджали, изработването на програма за работа с ромите, масовия спорт и реанимиране на спортната база.

Според Цвета Караянчева ГЕРБ излиза с партийна кандидатура за кметското място в Кърджали, тъй като така ще е ясно кой ще носи политическата отговорност за бъдещи действия. „Нашият кандидат няма да бъде независим, т.е. от когото нищо не зависи", подчерта народният представител. Като друг аргумент за избора на кандидатурата на Илиев тя посочи условията за по-добрата синхронизация по вертикала между правителство, областен управител, кмет и народен представител.

Последвайте канала на

Novini.bg
1796 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
R 8

2011.08.22 | 20:29

1
4E MI RAZBIE6......RYAZANATA KARABINA.

Добави коментар

Водещи новини