Орешарски: Доволен съм от заседанието на КСНС (обновена)

  • 21 ноември 2013 09:37

  • 3490
  • 9
Орешарски: Доволен съм от заседанието на КСНС (обновена)
©

Министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 пристигна на среща с главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в в сградата на Висшия съдебен съвет, предаде репортер на Novini.bg.

Срещата не беше оповестена официално никъде. Тя трябваше да се състои в края на месец октомври, но тогава пропадна заради ангажиментите на Орешарски и подписването на споразумението с "Газпром" за Южен поток. Първи във ВСС пристигна Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в. Той отказа да говори пред журналистите с мотива, че няма какво да им каже и бърза за заседанието на ВСС. Малко след това пристигна и Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Той също отказа всякакви коментари. Районът около сградата на ВСС е отцепен и има засилено полицейско присъствие.

До края на годината имаме амбиции да предложим промени в съдебната система. До няколко седмици ще бъде представена Стратегията за съдебните реформи. Това каза премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 на заседанието на Висшия съдебен съвет. Правосъдната система за нас е изключително важна за осъществяването на програмата на кабинета, защото върховенството на закона е ключов елемент за демокрацията. Не случайно определихме единия от вицепремиерите да е министър на правосъдието, което дава ясна политическа воля законността да се върне. Необходима е обща работа и подкрепа. Ключовите приоритети са конструктивно взаимодействие в системата, повишаване доверието в съдебната система, решаване на ключови въпроси като натовареността, осигуряване на по-достъпно правосъдие, чрез електронни услуги, обясни Орешарски.

Бих искал да благодаря за доброто сътрудничество при осъществяване на мисиите на ЕС. Готови сме да окажем подкрепа по отношение на две от основните критики в доклада на Европейския съюз - натовареността и случайното разпределение. Бях информиран, че ВСС е предприел действие за съставяне на харта, за натовареността в съдебната система, за което можете да разчитате на подкрепа. Критиките относно случайното разпределение идваха от различни страни, но ВСС е предприел конкретни действия, така че да се получат гаранции, че съдебният процес е обективен. Министерски съвет прие проекта за бюджета за следващата година, ръстът е 30 милиона лева, каза още Орешарски.

Парите не достигат за нито сфера в обществото. Съдебната система е една от малкото, които ще получат допълнително средства и ще има ръст в бюджета. Това заяви на излизане от срещата си с ВСС Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, предаде репортер на Novini.bg. Всички органи в съдебната система трябва да си взаимодействат много добре. Заедно имаме общи задачи, които обществото очаква да изпълним. Заедно носим отговорност за едно по-добро правосъдие. Най-честите критики от страна на Европейската комисия са именно за реформите в съдебната система. Убеден съм че трябва да работим много и заедно да постигнем напредък в следващия период, каза още премиерът. 

Доволен съм от вчерашното заседание на КСНС. Очевидно е, че беше постигнато съгласие и консенсус от политическите партии, заяви още Орешарски. На въпрос за антиправителствените протести и дали полицаите ще издържат на напрежението, Орешарски отговори: Работата на полицията е да е на улицата и да се грижи за безопасността на гражданите. Няма проблем. Полицаите се справят много добре. Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 потвърди, че има информация за извършените арести на 12 ноември пред парламента, но отказа да коментира темата с мотива, че това е работа на полицията и МВР. 

Имам широка информация кои точно са мотивираните протестиращи. Това заяви премиерът Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 в отговор на журналистически въпрос дали вътрешният министър Цветлин Йовчев го е запознал с данни кой мотивира гражданите, които протестират. Той разграничи две групи протестиращи: спонтанни и мотивирани.

Попитан дали е нормално служители на реда да ходят по домовете на протестиращи, премиерът заяви: "Информацията, която имам, е, че идентифицирани хора, които нарушават обществения ред, са привиквани за справка в управленията на МВР, което е функция на МВР при всякакви други случаи на нарушаване на обществения ред."


 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3490 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2013.11.22 | 00:30

9
Ръководствата на БСП , ДПС ,ГЕРБ са престъпни шайки ! Задно със НДСВ и СДС носят вината за катастрофата на България ,за унищожената икономика , за намалението на българите с 2 млн. , за последното място в Европа , за мизерията в която ни натикаха ! Чужди слуги , а не народни ! СЪД !

2013.11.22 | 00:29

8
А ние не сме доволни от теб.ОСТАВКА!
БОЗДУГАН

2013.11.21 | 16:48

1
Целият " преход " е една катастрофа , едно колосално ограбване на българите !
БОЗДУГАН

2013.11.22 | 00:29

7
ГЛАСУВАШ ЗА АТАКА, ПОЛУЧАВАШ ТУРСКО ПРАВИТЕЛСТВО!
БОЗДУГАН

2013.11.21 | 16:48

2
КОГАТО СТЕ КИСЕЛИ, ЧЕТЕТЕ ПЛАНА ПИДЕРОВ!!!! ЩЕ СЕ СМЕЕТЕ КАТО ИДИОТИ!!!
Жоро

2013.11.21 | 16:49

6
Доволен е от напредването на плана за въвеждане на полицейска диктатура.

2013.11.21 | 16:49

5
Не знам на какво е доволен 400 хиляди безработни и 300 лева минимална заплата с която и сметките не можеш да си платиш.

2013.11.21 | 16:49

4
kak moje da ste tolkova smotani da nemojete da se spravite sas ykraineca i tyr4ina a moje bi 6te 4akate 500 godini ni6to novo
ano

2013.11.21 | 16:48

3
koi pla6ta na policaite

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини