Пропадна срещата на Пламен Орешарски с ВСС

  • 31 октомври 2013 14:27

  • 1443
  • 2
Пропадна срещата на Пламен Орешарски с ВСС
©

Министър-председателят Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 не посети Висшия съдебен съвет. Премиерът трябваше да дойде по обед, за да разговаря с кадровиците относно недостатъчния бюджет на съдебната власт за следващата година, пише "Дарик".

Предполага се, че една от причините е дългото време, което е отнела сутрешната среща на Орешарски с шефа на „Газпром" Алексей Милер. Лично премиерът е поискал да дойде „на гости" на ВСС в деня, в който кадровиците провеждат редовното си седмично заседание.

През септември от ВСС поискаха догодина да бъдат отпуснати 543 млн. лв., но сумата, заложена в бюджета на съдебната власт, е 434 млн. лв. Председателят на финансовата комисия към ВСС Михаил Кожарев изтъкна, че отделените пари за съдебната власт се оказват крайно недостатъчни, а най-потърпевша е прокуратурата, която е на ръба на финансовото оцеляване.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1443 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.11.01 | 06:39

2
Орешарски: Г-н Милер, има ли нови директиви за изпълнение от др. Путин ? Милер : Добре се справяте, Пламене, още няколко месеца и окочателно ще станете наша колония . Орешарски: Без проблеми, едно Белене ни дели и сме ваши , но не забравяйте да преведете милионите на Станишко

2013.11.01 | 06:39

1
Много ясно, че ще смуче ташаците на руските боклуци, но и да се среща и да не се среща, все тая, други дърпат конците. Що ни занимавате с безмислените изяви на тоя глупак?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини