Цацаров: МВнР е знаело за освобождаването на Гълъбин Боевски (видео)

  • 24 октомври 2013 08:21

  • 5552
  • 3
Цацаров: МВнР е знаело за освобождаването на Гълъбин Боевски (видео)
©

Вероятностите са, че или е помилван от президента на Бразилия или съдът е повярвал, че той е невинен. Присъдата не се отменя, може да бъде помилван, но не и оправдан. Това каза адвокат Марин Марковски по Нова телевизия. "Нормално е Гълъбин Боевски да не е усетил тежестта на наркотиците в куфарите, защото е шампион по вдигане на тежести".

По думите му освобождаването на спортиста е една любопитна и публична мистерия, която много скоро ще бъде решена.

Юристът определи завръщането на Боевски като „добрата новина”.

„Аз съм убеден, че той не е извършил това престъпление. Много често при наркотрафика се използват хора, които не знаят, че се използват за това. Например тираджиите – те могат да бъдат заредени с дрога и да нямат представа, че в камионите има наркотици”, посочи Марковски.

"Българската прокуратура няма каквито и да било сведения, нито става дума за някакви договорки между нашето законодателство и бразилските власти. Това освобождаване е плод на едностранна договорка. Може да става дума на експулс на осъдени лица, това е част от местното законодателство в Бразилия", коментира главният прокурор на Република България Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в по телефона.

"Информацията за това освобождаване е била предоставена на Министерство на външните работи, защото по всяка вероятност са изискали от тях документи, които да предоставят на Гълъбин Боевски. Документи за самоличност се издават оттам. Аз не мога да гадая, защо външно министерство чака три дни доклад по този случай. По нашето законодателство експулс на осъдени лица се прави с цел присъдата да се доизлежи в страната от която е осъденото лице", обясни Цацаров.

Освобождаването на Гълъбин Боевски за нас е толкова изненадващо, колкото и за вас. Прокуратурата няма никаква информация за случая, категоричен беше той. Завръщането му се дължи на едностранен акт от Бразилия, който е резултат на тяхно решение, уточни Цацаров.

Той обясни за специална фигура в Бразилия, по силата на която може да се реши едностранно, че осъден на затвор има право да бъде освободен. Това е така нареченият експулс на лишени от свобода лица.

"В държавата все някой е знаел за връщането на Гълъбин Боевски, доколкото знам, той е дошъл с редовни документи, издадени от Дипломатичното българско представителство в Бразилската Република". Това каза пред журналисти главният прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, предаде репортер на "Novini.bg" по-късно днес.

"Очевидно Министерство на външните работи е разполагало със съответната надлежната информация. Пристигането на Гълъбин Боевски в България не се дължи на каквито и да е съвместни действия на Българска прокуратура с бразилска, а както разбрах снощи и на каквито и да е действия, в които е ангажирано Министерство на правосъдието", обясни той.

"Касае се за едностранен акт на бразилските власти, който явно е съобразен с тяхното право. Мога само да предполагам какъв е този акт – този акт може да бъде помилване, но не е. Доколкото разбрах, се касае за правна фигура, която бразилското право нарича експулсно осъдено лице, тоест лице, при което има влязла в сила присъда, осъдено на лишаване от свобода и по преценка на бразилските власти не изтърпява това наказание, а се изпраща в страната на която е гражданин", каза Цацаров.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
5552 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Димитър Димитров

2013.10.24 | 15:53

3
За пари лииии, за много лиииии.... Платено е на когото и колкото трябва, че иначе ако Гълъбинчо се разприказва, става страшно! А тука ще им е доста удобен да го "самоубият" или "самокатастрофират" и така да му запушат устата.

2013.10.24 | 15:52

2
Абе този Боевски извън земни ли го пуснаха в София? Никой нишо не знае, не са и чули - както винаги когато работата е мътна. Сега поне има повод за чесане на езиците и пак нищо няма да ни кажат.

2013.10.24 | 15:52

1
Този боклук сега ще продължава да трови нашите деца!!!За това винаги казвам на моите деца да учат английски език и да се махат от тази ненормална ''държава''

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини