Златанова за Боевски: Липсва диалог между институциите

  • 24 октомври 2013 09:53

  • 2745
  • 6
Златанова за Боевски: Липсва диалог между институциите
©

Между България и Бразилия няма споразумение за правна помощ. По официален път не сме имали искане за изтърпяване на наказание в България. Министерството на правосъдието не е въвлечено в този случай и няма как да бъде.

Това заяви министърът на правосъдието Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова преди заседанието на Висшия съдебен съвет, предаде репортер на Novini.bg. Тя коментира вчерашното изненадващо завръщане на Гълъбин Боевски от Бразилия. Нямахме информация от Министерството на външните работи, че на гражданина очевидно е издаден документ за самоличност, с който той се е прибрал от Бразилия в страната.Явно липсва диалог между институциите. Още другата седмица смятам да свикам една работна група с министъра на външните работи и с главния прокурор, за да направим някакъв механизъм, по който да се действа в подобни случаи, категорична беше Златанова. Има и други българи, които излежават присъди в чужди страни, с които не само нямаме правни договори, но нямаме и посолства. Досега в моята практика не съм имала такъв случай, но се надявам в бъдеще да ни уведомяват, допълни тя.

На въпрос за мораториума върху продажбата на земеделска земя на чужденци Златанова отговори, че той няма никаква правна стойност. На вчерашното заседание на правителството министър-председателят възложи на мен, в качеството ми на министър на правосъдието и вицепремиер, да изготвя становището на правителството по решението на Народното събрание за удължаване на мораториума за закупуване на земеделска земя от чужди граждани. Ще имаме някаква готовност, може би, на следващото заседание на Министерски съвет, с мнение по този въпрос. Лично за мен, като юрист, това решение на парламента няма никаква правна стойност и няма как да се изпълни. Това е все едно българският парламент да задължи с някаква задача правителството на Франция или Белгия, например, каза още министърът на правосъдието.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2745 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
БУТАЧА

2013.10.24 | 16:28

6
УУУУУУХ К`ЪВ ЩИ ГО ПОДАМ

2013.10.24 | 16:06

5
ПРАВНА СТОЙНОСТИ ИМА САМО ТОВА, ЧЕ БЕСЕПЕ ИСКА ДА ПРОДАВА ЗЕМЯ НА КИТАЙСКАТА КОМПАРТИЯ НАПРИМЕР.
грешка другарко

2013.10.24 | 16:06

4
Липсва диалог между институциите във ВАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО!
Оставка мафия

2013.10.24 | 16:06

3
Ще ви изметем престъпници. Оставка! Вие сте мафиоти !
Идеал Петров

2013.10.24 | 16:06

2
Разбира се ,че няма правна стойност,Токушев ще го отмени и ще върне член първи от живковата конституция!
Реалист

2013.10.24 | 16:06

1
Липсва единствено ОСТАВКАТА ВИ ! Вън , некадърници !

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини