Стоянович: Политическият диалог в България е като фейлетон

  • 21 октомври 2013 07:59

  • 1936
  • 3
Стоянович: Политическият диалог в България е като фейлетон
©

Всички решения под които стои моят подпис са мои. В момента, в който това се промени аз няма да бъда част от тази власт. Това правителство ме покани да участвам като експерт. Това каза министърът на културата Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето, в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия.

„Във всички случаи работата на правителството под подобен натиск се случва за първи път. От моя гледна точка по-добре би било поне 100 дни да имаме спокойствие“, коментира той и допълни „На война като на война“.

Той възрази и срещи информациите, изписани по негов адрес за пътуването му в Москва, които според Стоянович са напълно спекулативни.

Писанията за мен са напълно измислени. Изкараха пътуването ми до Москва едва ли не е било като до Акапулко. Да не говорим, че още в първите ми дни като министър написаха в медиите, че имам извънбрачно дете. Сега очаквам друга атака в жълтата преса. Истината е, че пътуването ми с кола беше не защото имам фобия от самолетите, а защото носех огромно количество книги за българите в Украйна, за които само за карго щяха да се платят огромни пари. А пътуването ми не е струвало 10 хил. евро, а само 1050 лева, посочи Стоянович.

„Аз нямам спор с Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко. Аз видях, че Българският лувър нямаше експозиционен план, той се строеше, но не беше ясно за какво ще се сложи там. Това е проект, който е започнат преди много години от Ема Москова, дори предполагам, че след моя мандат ще бъде продължен нататък.

Според него такива информации се тиражират в медиите заради това, че диалогът у нас е на ниво, което ни връща към фейлетоните на Алеко. Хвърляш едни клевети и няма реакция. Има обаче една граници, която не може да се минава, когато си на власт или в опозиция, категоричен е културният министър.

„Политическият диалог в България е като фейлетон. Много е лесно да хвърлиш обвинения към някого, защото знаеш, че няма да те санкционират. Има граници които не могат да се преминават. Докажи, че политиката която прави опонента ти не е интересна, вместо да хвърляш клевети“, коментира културният министър обвиненията на бившия министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко.

Стоянович се опита да отговори и на критиката на театралите, че обмисля реформа, която няма да е в интерес на българския театър.

Когато станах министър наследих една ситуация в театрите. Въпросът е, че сме бедна държава в тежка криза. Бюджетът не може да го разпънем с парна ютия. Но когато държавата трябва да плаща пари за един билет, а ние няма от къде да извадим парите, няма как да увеличавам бюджета на театрите. Освен това ние трябва да мислим и за книгата, и за археолозите. Аз искам да запазя активността на театъра и влизането на зрители, затова реформата ще я направя по най-добър начин, обеща Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето,.

„Бюджетът ни беше заварен, държавата трябва да доплаща към всеки един продаден билет за театър. Ние трябва да мислим от една страна за държавата, за другите сектори, а от друга страна да се запази активността на театъра и да вкарват зрители“, завърши министър Стоянович.




 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1936 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Кулинар

2014.11.15 | 20:50

3
Сигурно е прав, но нека да си каже, дали този фейлетон е в някакъв хорор жанр или просто е писан от некадърни криминални репортери, които повече от ролята на Рапона не можаха да измислят

2014.11.15 | 20:50

2
В сравнение с Вежди Рашидов ти си едно политическо и интелектуално НЕДОНОСЧЕ и ти го знаеш много добре !!! Ти си известен с това , че си никому неизвестен --с две думи--КОМУНОИД .
БОЗДУГАН

2014.11.15 | 20:50

1
През тия 24 г . ни управляваха БСП ,СДС,НДСВ, ДПС,ГЕРБ, Софиянски,Райков ! Превърнаха България в кочина , в едно голямо лайно тия предатели ! РАЗГРАБИХА я и обрекоха българите на геноцид !И се натискат за още изродите ?! В това участвуваха и ЖЕЛЕВ, СТОЯНОВ ,ПЪРВАНОВ и сегашния МУХЛЬО ! ПОЗОР и ПРЕЗРЕНИЕ ! С А М О А Т А К А !!!!!!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини