Парламентът търси "калинки" на ГЕРБ

  • 16 октомври 2013 06:11

  • 1413
  • 3
Парламентът търси "калинки" на ГЕРБ
© Булфото

Временна анкетна комисия ще рови къде в държавната администрация ГЕРБ са назначавали свои хора без конкурс. Целта й е да направи цялостна проверка и да установи всички случаи на "грубо партизирано кадруване" в държавата, пише "Стандарт".

Проекторешението за създаването на комисията вече е внесено официално в деловодството на парламента и се очаква скоро да бъде гласувано в пленарна зала. Идеята е на председателя на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в и е подкрепена и от групата на "Коалиция за България".

Според Местан тогавашните управляващи са заобикаляли Закона за държавния служител и са назначавали масово без конкурс. По негови думи конкурсният подбор е бил заменен с критерии от рода на "рита с мен футбол", "заедно сме тренирали карате" или "съгласувано с областната структура на ГЕРБ".
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1413 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
не вярваме,че нещо ще се промени

2013.11.20 | 08:37

3
Елате в 8 поликлиника-шефа и обкръжението му,всички са мастити гербери,даже си имаме щерка на депутатка от Герб госпожа Дукова,която зае място без нужна квалификация.Това се знае,но никой не си помръдна пръста да промени нещо.
ц

2013.10.16 | 16:05

2
Да проверят Земеделското ...там е страшно

2013.10.16 | 10:17

1
да се провери,и коя от депутатките на герб не е минала през леглото на боко

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини