Йордан Цонев: Ще спрем измамите с бързите кредити

  • 14 октомври 2013 07:43

  • 2804
  • 2
Йордан Цонев: Ще спрем измамите с бързите кредити
©

Докато има хора, които са готови да подпишат празен лист хартия, ще има измами с бързите кредити, независимо какво може да вкара в закон държавата. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия икономистът Георги Ганев по повод репортаж на телевизията, в който потребители се оплакват от измами от фирмата за бързи кредити "Профи кредит".

"Ако бъде осъдена в съд, тази фирма ще престане да съществува. Самите клиенти ще изчистят тази фирма от пазара", добави Ганев.

Във включване по телефона депутатът от ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на съобщи, че се подготвя изменения в закона за потребителския кредит, с които ще бъде направен опит да се ограничат недобросъвестните практики. "В случая с бързите кредити става въпрос, че те се отпускат от небанкови финансови институции и не попадат под контрола на БНБ. В последните години броят на фирмите за бързи кредити се е увеличил три пъти. Със законовите промени може да бъде направено така, че БНБ да осъществява контрол върху тези фирми. Проблемът е идентифициран, работи се по него от две седмици насам. Със сигурност до края на октомври ще бъде внесен в парламента", посочи Цонев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2804 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.10.15 | 07:36

2
кога?

2013.10.15 | 07:36

1
ГЬОТВЕРЕН ОЗНАЧАВА ДУПЕДАВЕЦ !!!!!

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини