Рискови ли са бързите кредити?

  • 09 септември 2013 07:46

  • 3207
  • 4
Рискови ли са бързите кредити?
©

Има хора, които имат наистина нужда от бързо и краткосрочно финансиране до заплата. Условията за финансиране са доста по-облекчени като бюрокрация и администрация. Законът позволява човек буквално за минути и по телефона да получи парите в сметката си.

По отношение на контрола на риска - контролираме идентичността на клиента. Това каза финансистът Борислав Фесчиев в сутрешния блок на БНТ. По думите му измами стават рядко и те са на-вече от близки на клиента хора - роднини или колеги, които знаят личните му данни и могат да злоупотребят с тях. 

Според Тихомир Тошев, финансов консултант, една от големите грешки е тегленето на кредит, за да се погаси друго финансово задължение. Друга грешка е да не разберем продукта особено добре - условията по кредита, и понякога сме изненадани неприятно.

Някои компании задават лични въпроси, за да установят дали това наистина е същото лице, а разговорът се записва. Някои компании искат да се видят с лицето, то да покаже личната си карта и да подпише договор.

Последвайте канала на

3207 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.09.24 | 22:31

4
Мутренски методи,узаконени от държавата.Представте си какви огромни приходи реализират,щом си позволяват нон -стоп реклами по всички големи ТВ Та минутата рекл.време варира м/у 6-8 хиляди лева.Вие-задръстените ги плащате.ОТ вашите т.н"ТАКСИ".После рипате по площадите с/у олигарсите.Ами вие ги създавате.Тези пари те ги инвестират в земя,и други,къдетоще им робувате до живот,за грошове.

2013.09.24 | 22:31

3
Хора,не им се вързвайте на номерата.Важното е да подпишеш веднъж!За тях е по-изгодно да изпаднеш в несъстоятелност(неплатежоспособност)-то колко ли пари има човек,койото търси такава сума,до 300 лева?От там нататък,ти предлагат да внасяш само т.н"такса"-защото ако е лихва,нямат законно право,и така всеки месец,ще им давате почти 1/3 от сумата,а главницата плюс самата такса ще дължите за следващия.Попадате в капан-за няколко месеца им давате 3-4 пъти повече пари.

2013.09.24 | 22:30

2
Не взимайте те са на монополите в бг
гражданин

2013.09.24 | 22:30

1
абсолютно всички са измамници и кожодери

Добави коментар

Водещи новини