Бродерии с миди и скариди върху роклите на "Валентино"

  • 11 октомври 2013 15:02

  • 3691
  • 1
Бродерии с миди и скариди върху роклите на "Валентино"
©

"Валентино" залага на мидите, скаридите и морските кончета в новата си зимна колекция, която бе представена по време на Седмицата на модата в Париж. Тафта, японска коприна с анималистични елементи, секси черна дантела и естествена вълна допълват ретро визията на новата линия на бранда. Дизайнерите на марката Мария Кюри и Пиер Пичоли са вдъхновени от мистичната, забулена в тайни и недостъпна жена.

Романтичната и мистериозна колекция есен-зима 2013/2014 включва и инспирирани от приказния свят на киното елегантни връхни дрехи и спиращи дъха рокли с много бродерии, пише "Новинар".

Цветовете са бордо, зелено, кафяво и черно, а палтата са решени в руски стил с много естествена кожа и вълна с ретро щампа. Разкошните вечерни тоалети са пищни със злато и множество правени на ръка бродерии, които изобразяват различни ловни сцени, както и разнообразни животни - носорози, водорасли или миди.

Ръкавът на вълнените рокли е дълъг, талията е прибрана и подчертава кръста. Повечето зимни връхни дрехи са с кройка тип пелерина, а носенето на скъпи кожени ръкавици е напълно задължително. Те са и единственият аксесоар, който може да допълни визията на "Валентино", без да се натрапва и да прави тоалета натруфен. Чантите задължително са минималистични, но и при тях не липсва щипка лукс. Със златни закопчалки, сатен, кожа и коприна в размер, не по-голям от портмоне, те побират всичко, от което една жена се нуждае за купон с приятелки - пари, запалка и червило. Големите и обемни торби трябва да се заключат в гардероба, защото през новия сезон на мода са малките и красиви дамски чанти, смятат дизайнерите.

Лъвове, бръмбари и морски дарове се появяват като релефна щампа върху вечерните рокли.

Дефилето даде възможност на зрителите да усетят духа на седемте континента, а подиумът бе декориран досущ като ловната хижа на Хемингуей - с много рога, трофеи и дървена ламперия.

"Висшата мода, както и киното, е нереалистична. Тя е театрална - романтичен стремеж, който е по-красив и по-необикновен от реалността", заяви след ревюто Баз Лурман, режисьор на "Великият Гетсби" и "Мулен Руж", който наблюдава шоуто от първия ред.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3691 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.10.30 | 12:54

1
E, не! Гледах, гледах и миди не видях! Нито пък морски кончета. Типичните за Валентино цветя и дантели - ДА, но морски елементи - НЕ!

Добави коментар

Водещи новини