Китайска телевизия показа гибелта на унгарски екстремен скачач

  • 10 октомври 2013 19:02

  • 3512
  • 1
Китайска телевизия показа гибелта на унгарски екстремен скачач
©

Държавната телевизия на Китай разпространи видеозапис, на който се вижда злополучният скок на унгарския състезател в дисциплината wingsuit Виктор Коватс, който загина в планините в централната част на страната.

Последните мигове от живота му са по време на скок във вторник с костюм за летене от връх в планината Тянмън в провинция Хунан, пише dnevnik.bg.

При тези скокове човек ръчно отваря парашута в избран от него момент във финалната фаза, но този път унгарецът не успява.

На кадрите се вижда как той се забива в стръмния планински склон. След това тялото му бе издирвано от 200 пожарникари и полицаи. То бе открито в сряда в подножието на висока 100 метра скала.

Коватс бе световноизвестен и за шест години, откакто практикуваше този опасен вид екстремно преживяване, беше направил над 700 скока. Първоначалното разследване показва технически проблем с екипировката.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3512 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
CHR7

2013.10.11 | 00:36

1
ЕЕЕ, точно тая седмица се бях приготвил да си взимам такъв костюм, след като гледах един клип как пич се преземи във водата без парашут. Сега искат да ме откажат.

Добави коментар

Водещи новини