Кървава трагедия на шоу с "коли-чудовища" (обновена)

  • 06 октомври 2013 08:55

  • 7550
  • 0
Кървава трагедия на шоу с "коли-чудовища" (обновена)
©

Шест души са загинали и 47 са ранени в Мексико по време на шоу с демонстрация на така наречените автомобили чудовища.  Трагедията станала в град Чиуауа, в северната част на страната,  след като джип със специално направено временно високо окачване  изгубил управление и се врязал в трибуната със зрителите, предаде ИТАР-ТАСС.

По време на демонстрацията колата, която била с колела, високи по метър и половина, преодолявала препятствия, минавайки по няколко подредени в редица стари автомобили. Неочаквано "чудовището" паднало от преградата и се блъснало в  загражденията, зад които били хората. Според предварителна  версия причината е неизправност в кормилната система на джипа, пише БТА.

Инцидентът станал по време на ежегодния тридневен фестивал на Чиуауа.

Първоначално бе съобщено за шестима загинали, но са открити още четири тела под носещата конструкция на ограждението, в което се вряза оборудваният с повдигнато окачване и гуми с диаметър 1,5 м автомобил. Трима зрители починали още след като били закарани в болница.

По данни на властите броят на ранените е достигнал 70 души, десетима от които са в критично състояние. Трагедията се разиграла на специално оборудвана за зрители площ, когато една от "колите чудовища" преминавала през "препятствие" от няколко бракувани автомобила.

Мощната машина неочаквано изгубила контрол и се врязла в ограждението, зад което се намирали зрителите. Засега няма официална версия за причините за случилото се, а водачът на "колата чудовище" е задържан.

Трагичният инцидент се случи по време на ежегоден тридневен фестивал в Чиуауа. На него зрителите могат да видят авиошоу, мотокрос, пускане на балони и демонстрации с "коли чудовища".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини