Евровизия сменя правилата заради обвинения в измама

  • 25 септември 2013 12:12

  • 1139
  • 0
Евровизия сменя правилата заради обвинения в измама
©

Европейският съвет за радио и телевизия (ЕСРТ/EBU) обяви международните правила, по които ще се провежда песенния конкурс “Евровизия” през следващата година, с домакин датската столица Копенхаген, пише "Сигнал.бг".

В правилата не се наблюдават фундаментални промени и през следващата година победителят в конкурса ще се определи след гласуване във всяка участваща държава с тежест 50:50 между жури и телевизионни зрители, съобщава eurovision.bnt.bg.

С цел да се повиши прозрачността на работа на професионалните жури членове се налагат и някои промени в начина, по който те ще осъществяват дейността си. Една от промените се състои в това, че всички членове на журитата от всички държави ще бъдат обявени преди конкурса, като това ще се случи на 1 май 2014.

След финала ще бъдат обявени резултатите от гласуването във всички държави, включително с детайлни разбивки на жури и телевизионен вот, индивидуално гласуване на всеки член на жури и т.н.. С цел да поощри музикалното разнообразие, за членове на жури не могат да бъдат избирани вече бивши членове от последните две години.

Правилата, по които се провеждат националните селекции за избор на песни с цел участие в международната фаза на надпреварата, са в полето на компетентност на съответните обществени телевизионни оператори, участващи в конкурса.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1139 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини