Ивайло Калфин: Барозу не говори достатъчно смело

  • 11 септември 2013 15:37

  • 1312
  • 3
Ивайло Калфин: Барозу не говори достатъчно смело
©

Речта за "Състоянието на Съюза", която днес ни представи г-н Барозу показа, че за съжаление, той е прекалено потопен в текущото управление и прилагането на антикризисните мерки.

Само така може да бъде обяснено, че гражданите отсъстваха от неговото обръщение, както и убедителният апел към правителствата да отстояват по-силна Европа. В речта липсваха визията, новите и смели идеи. С нея гражданите не могат да бъдат убедени да излязат и да гласуват на предстоящите избори. Така Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска коментира очакваната с огромен интерес годишна реч на председателя на Европейската комисия Жозе Барозу пред Европейския парламент, която е последната преди европейските избори през май, съобщиха от офиса на евродепутата.

"Очаквах, че ще стане дума много повече за визията за бъдещето и затова как ЕС може да стане по-силен и по-влиятелен в международен план. Чух отчет за свършеното за справяне с кризата. Европа няма нито правомощията, нито инструментите, нито бюджета да дава решенията за излизане от кризата. Националните политици с готовност биха й прехвърлили отговорности, но без да дават на ЕС необходимите инструменти за изпълнението им. Затова и ЕС не може да даде всички решения и милиони европейци всекидневно се сблъскват с последиците от кризата и губят вяра в европейската идея и в Съюза като цяло", коментира Калфин.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1312 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
БУТАЧА

2013.09.11 | 22:13

2
НАСРАН ТРАВЕСТИТ

2013.09.12 | 09:41

3
Насран бутач с мек фар и без сиво вещество ! Няма да ти стигне живота да вземеш неговото образование ,магистратури ,езикова подготовка , "Големи бутачо"

2013.09.11 | 22:12

1
КАЛФИН КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ ПРЕЗ ПРОСОТО БЕ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини