Барозу: Използването на химически оръжия налага силен отговор

  • 11 септември 2013 11:50

  • 1100
  • 3
Барозу: Използването на химически оръжия налага силен отговор
©

Използването на химически оръжия в Сирия трябва да бъде осъдено и налага силен отговор, заяви председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу в годишната си реч за състоянието на Европейския съюз, предаде Франс прес, цитирано от БТА.

"Използването и прибягването до химически оръжия е акт, който трябва да бъде осъден и изисква силен отговор", заяви Барозу пред Европейския парламент в Страсбург. "Международната общност, с ООН като неин център, трябва да поеме колективна отговорност за прекратяването на този конфликт", добави той.

Барозу приветства предложението за неутрализиране на запасите от химически оръжия на Сирия, като го определи като "нещо хубаво". "Сега сирийският режим трябва да покаже, че иска да приложи това ефективно и без отлагане".

"В Европа смятаме, че политическото решение е единственото, което ще позволи да се установи трайният мир, който сирийският народ заслужава", подчерта той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1100 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2013.09.12 | 00:10

3
НАЙ-СЕТНЕ! АРЕ СЕГА БОЙ ПО АСАД. ВСИЧКО СИ ИДВА НА МЯСТОТО. ЗАЩО ОРЕШАРСКИ КАНИ КИТАЙЦИ, А НЕ РУСНАЦИ НАПРИМЕР. ТАМ СТАНИШЕВ Е АРХИТЕКТА.

2013.09.11 | 19:58

2
Млъкни бе американски гъзоблизец.Те като използваха бял фосфор и напалм в Ирак ще никой нищо не им каза.

2013.09.11 | 19:58

1
Няма никакъв режим не лъжете хората

Добави коментар

Водещи новини