Борисов: Благодаря на Барозу за обективността

  • 20 юли 2011 15:31

  • 1135
  • 1
Борисов: Благодаря на Барозу за обективността
© Булфото

Премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г заяви в Народното събрание: Благодаря на Барозу за изключително обективния доклад, който отчита политическата воля вече 2 години, решимостта, както и слабостите на дейността на парламента, правителството и съдебната система.

За наша радост, го има този механизъм на наблюдение, който ни дава много ясни правила, които да изпълним, като сме дисциплинирани.

Радвам се, че го има този инструмент, защото представете си, ако трябваше сами да си дадем оценка за дейността на правителството и парламента, и не дай, Боже, да чакаме и оценка за съдебната система. Това е приятелски и партньорски доклад. Надявам се много много повече да няма коментари кое е правилно и кое не. Ясно е очертано всичко, обществото очаква промени. Може правителството и парламентът да са идеални, но ако има проблеми в съдебната система, то докладът ще е лош.


Благодарен съм, че е отчетена трайната политическа воля на правителството, която не е кампанийна, и до следващата година да изпълним препоръчаното.


Когато дойде приемането на този закон за отнемане на имуществото, придобито от престъпна дейност, искам всички депутати на ГЕРБ да са в зала, оттам нататък призовавам другите парламентарни групи да не политиканстват само, а да го подкрепят и да станем мнозинство. Това е докладът, който някои от вас претендираха да имат, преди да е станал факт.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1135 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.10.06 | 01:34

1
А "идеални" ли са правителството и парламента ни?

Добави коментар

Водещи новини