Станишев: Стана ясно, че ГЕРБ стоят зад протестите

  • 07 септември 2013 16:49

  • 6089
  • 68
Станишев: Стана ясно, че ГЕРБ стоят зад протестите
©

Никога не е било тайна за нас, че протестите са политически. Това заяви пред журналисти в с. Копринка лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

"Нека да не се заблуждаваме, защото всички знаят начина на организация на протестите през последните седмици особено, след първоначалната спонтанна вълна. Много силен политически и икономически елемент в организацията е налице", добави той.

"Но след 4 септември маските окончателно паднаха и стана ясно, че ГЕРБ стоят зад протестите", обясни лидерът на БСП, цитиран от Дарик. Според него вече било ясно как се организират и финансират протестите.

Запитан как ще коментира обявяването на 22 септември за деня „Х" от протестиращите, Станишев отговори: „Много дни са обявявани за деня "Х", но нещо, което се прави напук, на инат и на всяка цена, никога не е продуктивно".

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на беше гост на 10-тия събор на русофилите, събрал хиляди приятели на Русия край село Копринка, допълва БТА.

За българо-руските отношения, лидерът на БСП каза, че те имат дълбока, духовна, културна и икономическа традиция и могат да допринесат много за развитието на България, особено в икономически план.

"Бих искал да видя по-активен диалог между двете правителства. При това диалог, който се основава на взаимния интерес, на взаимното уважение. Защото кажете ми едно нещо в двустранните отношения, които имат такъв потенциал, да се е случило позитивно за последните 4 години - нищо. Само всичко, което се беше стартирало, беше спирано. Това трябва да се промени", категоричен беше Станишев.

Амбицията на правителството на Пламен Орешарски е да активизира отново икономическите връзки и проекти между България и Русия. Не, както казват нашите опоненти, за да обслужваме нечии интерес-външен, а за да се развива България като модерна, икономически силна, технологически развита държава, която има своята тежест.И връзките с Русия в икономически план могат да дадат много за постигането на тази цел. Това каза лидерът на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на язовир "Kопринка", където днес се провежда 10-тият юбилеен събор на русофилите в България.

Станишев бе категоричен, че няма да се допусне да се идеологизират и очернят различни проекти и инициативи, изгодни за страната ни в икономически план, като се обслужват чужди интереси, „защото това вреди на държавата ни". За нас тези приоритети, тези проекти са важни и ще работим те да се случат така, че да дадат развитие, работа,доходи на българите, каза още той и поясни, че в визира проектите а „Южен поток", и „ Белене". „Въпросът „Белене за нас не е приключил", каза още лидерът на социалистите и изрази ясната си убеденост, че той е икономически изгоден за България.

В словото си пред хилядите българи, работили на различни обекти в бившия СССР и Коми, както и сред стотиците руснаци, дошли с автобуси специално за събора, председателят на БСП и ПЕС заяви, че „предстоят за решаване много въпроси от взаимно -изгоден интерес между България и Русия, акцентирайки специално и на културния диалог между двете страни.
Станишев не пропусна и проблема за пенсиите на българите, работили в бившия Съветски съюз.

Пред журналисти той заяви ,че отдавна се е знаело, че продължаващите протести са политически, като окончателно маските са паднали на 4-ти септември с действията на ГЕРБ. „ Ако дотогава техните представители, които бяха организирани и присъстваха на протестите и ги правеха свенливо и възпитано, сега го направиха открито, нещата си застават на места", каза той. Правеното на нещата „напук" и на инат" никога не са били продуктивни, допълни соцлидерът, по повод обявения национален протест на 22-ри септември.

Има уговорка 1000 българи да работят в Руската федерация на различни места, заяви от трибуната на събора Николай Малинов- председател на Национално движение „Русофили". Думите му бяха посрещнати с одобрение от хилядите присъстващи българи и руснаци, оставили десетки години от живота си в руската тайга и на различни машиностроителни обекти там.

По традиция и тазгодишният юбилеен събор на русофилите в България не мина без редовните си атрибути: различни сувенири и лакомства, символи на българо- руската дружба. Сред атракциите бяха и огромни плюшени кукли на позабравените анимационни руски герои- крокодила Гена, Ну погоди, Чебурашка. Български народни носии, китайска стока, народни занаяти, тъкани килими, писани черги, бродирани вълнени чорапи, калайдисани тави и тигани, дежурните скара - бира и руска водка, произведена в България, съпътстваха приятната част на събора. Сред търсените, но дефицитни стоки бяха руските кукли „ Неваляшки".

Стартът на събора бе даден в ранното утро днес в Казанлък, където бе открит паметник на ген. Михаил Скобелев. Идеята за него е на НД „Русофили" , по повод предстоящата 170-та годишнина от рождението на Белия генерал, както е известен Скобелев в историята. Архитект на творбата е Венцислав Ючколовски. За творението си той получи и почетния плакет на Община Казанлък.
Този жест на внимание към Казанлък е изключително ценен, каза в словото си при откриването на паметника кметът на града Галина Стоянова.

За приноса си за развитието на българо- руските отношения Стоянова бе удостоена със „Самарски кръст". Наградата е на български и руски неправителствени организации и се присъжда при пълен консенсус, подчерта председателят на НД „ Русофили" Николай Малинов.

Сред гостите, уважали събора на русофилите в България бяха освен лидерът на БСП, бившият посланик на Русия в България Виктор Шарапов, дипломатически представители на Русия у нас, държавници от Коми, представители на НПО от двете страни.

Встрани от официалностите на юбилейния събор, останаха емоциите на рускини, дошли в България специално за събора, за да търсят по снимка или чрез приятели стари български любови. По-смелите от тях дори се престрашиха и обявиха от трибуната имената на любимите , които не са виждали повече от 30-40 години.

Последвайте канала на

6089 68

Свързани новини

Коментари 68

Добави коментар

2013.09.09 | 11:45

11
А ти платен комунисте забрави ли: Коя партия пороби България? Коя партия изби цвета на нацията и го замести с НЕКАДЪРНИЦИ,БОКЛУЦИ,ПРОСТИТУТКИ И НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ? Коя партия превърна Белене в лагер на смъртта , където свине ядяха живи хора от неудобните и интелигентните ? Коя партия превърна България от 4-та икономика в европа през 39-та , до най бедна , изостанала и опоскана посткомунистическа страна , с заводи пълни със старо съветско оборудване ? Коя партия ,в резултат на управлението на която от страната напуснаха еднопосочно над 2 милиона млади образовани и работливи БЪЛГАРИ ? Коя партия заграби пенсионните на наяите майки и бащи ? Коя партия създаде мафията -сик, вис,мултигруп,тим ??? Коя партия открадна народна пара и под формата на червени куфарчета ги раздаде на такива като собственика на цапк делл прогрес,прософт и десетки други ?
AJ4A

2013.09.09 | 13:41

68
Тази, чийто членове и симпатизанти заслужават в най-скоро време да бъдат пратени в историята на човечеството!!!! Споко, стъпка по стъпка ........... колелото на историята върви напред, а не назад и тази мръсна и гнусна паплач, тази чума на човечеството скоро ще бъде заличена!!!!

2013.09.09 | 13:41

67
E I KAKVO MISLITE TCHE POSTIGATE KATO VLIZATE V SAITA 25-30 PATI I OBRASHTATE RAZETE NA DOLU.POGLEDNETE KATO ZIALO KOMENTARITE TE SA PROTIV TOVA PRAVITELSTVO,A VIE JALKI PRODAJNIZI KOMUNISTI I ATAKISTI PAK IZPOLZVATE DOLNI POHVATI KATO ZIALATA VI POLITIKA. NO PONEJE NE MOJETE DA NAPISHETE EDIN SVESTEN KOMENTAR OBRASHTATE RAKATA NA DOLU I NAGORE. NAISTINA LI MISLITE TCHE STE TOLKOVA HITRI JALKI PEDERASI I PRODAJNIZI.

2013.09.09 | 13:41

66
BALGARION SABUDI SE I IZMETI TAZI MRASNA SGAN OT KOMUNISTI, POMAZI I ATAKISTI KOITO UNISHTOJAVAT BALGARIA. VAN OT STRANATA NI GADNA IZMET OT PRODAJNIZI

2013.09.09 | 13:40

65
Върви си в Украйна. Тук не ти е мястото. Ти си комунистически боклук.

2013.09.09 | 13:40

64
Колкото повече, те гледам и слушам толко повече, ме стриша, и ми се повръща-безочливо същество-и то не Българско!
tytuyiu

2013.09.09 | 13:40

63
червеи боклуци
Лимиа

2013.09.09 | 11:51

62
Денят Х ще тоталното падение на Бойко Борисов.

2013.09.09 | 11:51

61
Добър ден
Павел

2013.09.09 | 11:51

60
Паричките явно им свършват на герберите и затова си признаха.Готвят пълният си крах на политическата сцена.

2013.09.09 | 11:51

59
ЕВИ СИ МАЙКАТА ПРЕДАТЕЛСКА БЕ ЕВРЕЙСКИ ПЕДЕРАСТ! ЕВРЕИТЕ КАК НЕ ГИ Е СРАМ ОТ ТЕБ. ТРЯБВА ДА ГИ Е СРАМ! ТИ НЕ СИ ИСТИНСКИ ЕВРЕИН, ТИ СИ ИСТИНСКО ГОВНО!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини