Местан: Ще бъдем коректив на правителството

  • 05 септември 2013 14:20

  • 1410
  • 8
Местан: Ще бъдем коректив на правителството
© Булфото

Истинският критерий за оценка на кабинета „Орешарски” ще бъде качеството на предложения Закон за държавния бюджет за 2014 година.

Това каза в кулоарите на парламента председателят на ДПС Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Той коментира изминалите 100 дни на управление на Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 и бъдещето пред кабинета. Най-важното изпитание за този кабинет е каква философия на Закона за държавния бюджет ще ни предложи кабинетът до края на октомври. Това е основният акцент на есенната сесия, продължи Местан. Ако в този бюджет са заложени механизмите, които минимум ще отхлабят примката на бедността и ще зададат нова политика, която да подобри бизнес средата, оценката ни ще бъде положителна. Друг важен въпрос е Законът за обществените поръчки. Монополите не падат от Сатурн. Те се създават в резултат на монополна политика. Очакваме този кабинет да провежда сериозна антимонополна политика, посочи Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в.

Можем да отчетем известна свенливост по отношение на кадровата политика. Не говоря само за неудачните кадрови решения, а за темповете, по които властта успява да преодолее тежкото време на „калинките, добави той. Не мислете, че партиите, които подкрепят този кабинет, ще бъдат слепи поддръжници на кабинет. Ние ще подкрепяме всички верни политики на този кабинет, но парламентът ще бъде коректив на изпълнителната власт, ако тя не действа достатъчно ефективно и ако видим, че няма реални действия за осъществяване на нова политика. Управлението успя да премахне усещането за полицейщина, каза Местан.

Искам да припомня на г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че дори когато един човек се казва Калин, Калина или Калинка, то не е задължително той да бъде „калинка”. Вчера чухте лидера на основната опозиционна партия да казва, че и този кабинет е дал пример за назначение на „калинки”, защото още първата нощ сме били принудени да заменим една „калинка”. „Калинка” не маркира само името на един човек, а е метафора на човек, който няма подходящия образователен ценз за заемане на съответната длъжност. Под „калинка” разбираме необразован човек или човек с фалшива диплома, който изпълнява определени функции. „Калинки” разшири своето метафорично значение до чисто политически назначения, разкри Местан.

По думите му, забележка към правителството е за свенлива кадрова политика. Може би трябва да очакваме по-голяма решителност. Това е кабинет, който управлява при възможно най-тежки условия, добави Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в. Вчера имах удоволствието да пия кафе с г-н Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от, каза той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1410 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2013.09.06 | 12:17

8
"коректив" на какво, бе главо сплесната - те всичките министри и областни са ваши!?

2013.09.06 | 11:23

7
Къв коректив, вие си го редите правителството, че и дирекции, областни управители и какво ли още не. Яжте ми бахура, нещастници, както сергейшо лапа вашия!

2013.09.06 | 11:23

6
Агент Павел щял да бъде коректив на украинското другарчето Станишев!Е по-голям виц не съм чувал скоро!
muhamed

2013.09.06 | 11:23

5
samo dps

2013.09.06 | 11:23

4
тоя пак се е объркал къде се намира - все още е в България

2013.09.06 | 11:23

3
А пък в един от районите на ДПС общинските съветници отказват разрешение на фирми, ако не им наредят.

2013.09.06 | 11:23

2
в тези райони за огромно съжаление навсякъде са назначени дпс-ари, които говорят развален български - не могат да направят нормално изречение - не личи да имат някакъв капацитет - много е зле

2013.09.06 | 11:23

1
въздух под налягане е това представлява тоя пумияр,големи приказки нищо работа и заблуда.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини