Приеха на първо четене актуализацията на бюджета за 2013 г.

  • 25 юли 2013 15:15

  • 4839
  • 44
Приеха на първо четене актуализацията на бюджета за 2013 г.
©

Законопроектът за актуализация на бюджета за 2013 година, предложен от кабинета Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21, бе приет на първо четене от Народното събрание.

Гласуваха 213 народни представители, от които „за” 115, „против” 88, 10 се въздържаха. Един депутат от ГЕРБ и всички от „Атака” се въздържаха.

Проектозаконът за актуализация на бюджета предвижда увеличаване на дефицита с около 500 млн. лева, както и емитирането на 1 млрд. лева външен дълг. Дългът ще е предназначен за погасяване на заема, взет през февруари тази година, а останалата част от парите ще бъде оставена във фискалния резерв за следващата година. В проектозакона не са предвидени нито увеличаване на минималната работна заплата, нито пари за коледни добавки на пенсионерите. Основно по-големите разходи ще бъдат насочени към социални мерки, както и за разплащане с бизнеса.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4839 44

Свързани новини

Коментари 44

Добави коментар
ТНТ

2013.07.27 | 12:47

44
Да се появиш с пица в началото на мандата си и куп обещания, от които да не си изпълнил нито едно, да похарчиш 4 милиарда народна пара и да изтеглиш още толкова кредит, да докараш народа си до такава мизерия, че да започне да се пали, да превърнеш държавата в полицейско управление, да назначаваш министри и служители в държавната администрация без дипломи, да обиждаш част от народа си, като казваш че е некачествен материал, открито да покровителствуваш нарушители на закона, като Мишо бирата и др. да разделиш народа си на две и да го изправиш един срещу друг, за това не трябва само да си прост, а трябва да си абсолютен идиот. И този човек иска да се върне във властта. Него го разбирам, само вас уважаеми Българи, които го подкрепяте не мога да разбера. Борите се против олигарсите, а защо не се попитате, кои са олигарсите в България и какъв е г-н Борисов. На мен вече ми писна от Борисов, Станишев и всички в политиката, които се считат за незаменими, затова всички вън от парламента.
кзбсп

2013.07.26 | 06:51

43
тoва да вземеш от комунист власта е като да вземеш на озверял вълк плячката,ще се бие до смърт,но няма пусне веднъж като е захапал.
Атакист до 25

2013.07.26 | 06:51

42
Няма нормален човек( не само привържениците от Атака), който да каже и две думи без да са обидни за ГРОБ.
ДО БОЗДУГАН

2013.07.25 | 18:59

24
Боздугане ,вземи мотиката и иди малко да поработиш. Цял ден си платен драскач на БСП/Добревите драскачи/ по форумите. Бългаерия затова затъва,защото лентяй като теб само драскат и правят COPY- PASTE по всички теми. Ама Боздугане,не си само ти. И твоите ръководители от Партията майка са такива като теб. Справка: Станишев стана премиер без един ден трудов стаж. Така,че драскай като ти плащат. Тя Столетницата е достатъчно богата. Там са всички милионери и олигарси.
Боздуган

2013.07.26 | 06:51

41
Аз съм антикомунист,бе,идиот ,т. е и АНТИГЕРБАДЖИЯ ! ГЕРБ СЪЩО са комунисти - мутромилиционери !!!Главният ПЛЪХ ТИКВАТА БОРИСОВ цвърчи на умряло ! Не му мина номерът за спасение !Само за 2 месеца ГЕРБ отиде по дяволите ,нищо не остана,освен кандидат затворници ! Престъпна шайка от бандити,убиец на върха, крадци и лъжци ! И това благодарение на ЕДИНСТВЕНИЯ ГЛАС НА СИДЕРОВ ! ГЕНИАЛЕН ХОД ! Ще остане завинаги в историята на България ! Псетата от ГЕРБ пълзят към парламента ,скимтят !Знаят ,че пак ще ядат на ВОЛЕН хурката !

2013.07.26 | 06:50

40
Престъпната секта ГЕРБ е ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА начело с ТИКВАТА БОРИСОВ !Сега панически той маха бушони като свинята Фидосова и ЦЕЦО глупака ! Но и тези отчаяни действия НЯМА да го спасят! Неизбежно влиза в затвора ,какго и ЦВЕТАНОВ ,Фидосова и други свине от ГЕРБ !ГЕРБ ще се разпадне и ще бъде заличена от политическия живот
Боздуган

2013.07.25 | 18:54

2
Алоо гербаджии ,не разбрахте ли най на края ,че ние АТАКИСТИТЕ сме най големите боклуци в България!Колкото и да ни плюете, ние си оставаме най продажните душици и мижитурки!Ако не беше АгА Сидеров ,кога друг път щяха да ви управляват най доказаните крадци и манипулатори!Трябва ръка да му целувате,защото всички други дупки са му заети от бея и гея!Ще ми плюят те по вожда!!!

2013.07.26 | 06:50

39
ГЕРБ ПРЕСТЪПНА СЕКТА КРЪВОПИЙЦИ НА БЪЛГАРСКА КРЪВ ГЕРБ ЗНАЧИ БЕДНОСТ БЕЗЗАКОНИЕ СМЪРТ ЦЕЛИ СЕМЕЙСТВА ПОСЕГНАХА НА ЖИВОТА СИ ДРУГИ СЕ САМОЗАПАЛИХА АКО БЯХА ЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ ЗА КОЕТО ТВЪРДЯТ НА ДУМИ НО НЕ И НА ДЕЛА ТРЯБВАШЕ ОТДАВНА ТЕЗИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА БЪДАТ СЪДЕНИ ЗА ГЕНОЦИД ПРОТИВ БЪЛГАРИЯ!

2013.07.26 | 06:50

38
От атака като са критукували бюджета на борисов, защо не са гласували за новия бюджет?????????? Нещо няма логика, както във всички тяхни действия.
Боздуган

2013.07.26 | 06:50

37
Извинявайте че забравих да си сложа името под 33 и 34 коментар ,но шизофренията пак ме фана и отимам да си изпия хаповете ,че се задълбочават нещата!!!
Боздуган

2013.07.26 | 06:50

36
Подлата мутра БОРИСОВ Е ЗАДКУЛИСНИЯТ плазмодии УЧРЕДИТЕЛ НА ПРЕСТЪПНАТА АНТИ БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ГЕРБ КОЯТО ПОТОПИ БЪЛГАРИЯ В НЕВИЖДАНА МИЗЕРИЯ И РАЗРУХА ПРАТИ СВОИТЕ ПЛАТЕНИ ГЕРБАРАСИ ГОТОВ С ЦЕНАТА НА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ДА СЕ ВЪРНЕ НА ВЛАСТ!

2013.07.26 | 06:50

35
ДОЛНА МУТРА, ПРОДАЖНИК И ПЕДЕРАСТ - ТОВА Е ПОЛУГРАМОТНИЯ ИНДИВИД БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ, ДОКАЗАН КРИМИНАЛЕН ПРЕСТЪПНИК, НАРКОТРАФИКАНТ, ПРОСТ ПОЖАРНИКАР, ОТКАЗАЛ КАТО СЛУЖИТЕЛ ДА СЕ ДЕПОЛИТИЗИРА И ДА НАПУСНЕ БКП, ЗА КОЕТО Е ИЗХВЪРЛЕН ОТ ПОЖАРНАТА. ПО НАСТОЯВАНЕ НА АХМЕД ДОГАН ПРИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ НЕЗАКОННО Е ПРОИЗВЕДЕН В ЧИН ГЕНЕРАЛ И Е НАЗНАЧЕН ЗА ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР. ПО НЕГОВО ВРЕМЕ СТАВАТ НАЙ-МНОГО ПОКАЗНИ РАЗСТРЕЛИ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ. ВЪПРЕКИ КРИМИНАЛНОТО МИНАЛО НА МУТРАТА БОЙКО - БУДА ТОЙ Е ЛАНСИРАН В ПОЛИТИКАТА, ЗАРАДИ БЕЗПРЕКОСЛОВНОТО СИ ПОСЛУШАНИЕ КЪМ ИЗРАЕЛ И САЩ. ПО ВРЕМЕ НА НЕГОВИЯ МАНДАТ КАТО ПРЕМИЕР, ТОЙ И ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ ПОДАРЯВАТ БЕЗВЪЗМЕЗНО 6% БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ ОТ ДЪРЖАВНИЯ ПОЗЕМЛЕН ФОНД НА ИЗРАЕЛ ПОД ПРЕДЛОГ, ЧЕ ИЗРАЕЛСКИ ФИРМИ ЩЕЛИ ДА (РАЗВИВАТ) МОДЕРНО ЗЕМЕДЕЛИЕ. ВМЕСТО ТОВА ЕЛАТЕ В ПЛОВДИВ ДА ВИДИТЕ, КАКВО СТАВА В МОМЕНТА. В ЕДНО ОТ НАЙ-КРАСИВИТЕ И ЖИВОПИСНИ МЕСТА ОКОЛО МАРИЦА СЕ СТРОИ ЗА 4-5 ХИЛЯДИ ДУШИ СЕЛИЩЕ ОТ ЗАТВОРЕН ТИП, В КОЕТО СЕ ЗАСЕЛВАТ ЕВРЕИ. ТАЗИ ЗЕМЯ, КОЯТО Я ПОДАРИ ТОЗИ МУТРО-ПЕДЕРАСТ Е БРАНЕНА С КРЪВТА НА НАШИТЕ ДЕДИ. А ЗА БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИТЕ ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ СЪВМЕСТНИ ЗАСЕДАНИЯ НА НАШИЯ МИН.СЪВЕТ С МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ НА ИЗРАЕЛ И С МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ НА ТУРЦИЯ СИ Е НАПРАВО ОТКАЗ ОТ СУВЕРЕНИТЕТ И АБСОЛЮТНО НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО. ПО ВРЕМЕ НА ПРАДЯДО МИ - ЧЕТНИК И ЗНАМЕНОСЕЦ НА ЕДНА ОТ ГОЛЕМИТЕ ВЪСТАННИЧЕСКИ ДРУЖИНИ В ЕГЕЙСКА МАКЕДОНИЯ, БОРИЛА СЕ ЗА СВОБОДА И ОБЕДИНЕНИЕ С МАЙКА БЪЛГАРИЯ, ТОЗИ МУТРО-ПЕДЕРАСТ БОЙКО БОРИСОВ, ЩЕШЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО И ПЪРВО ЖИВ ОДРАН, А ПОСЛЕ И РАЗСТРЕЛЯН ОТ ЧЕТАТА НА НЯКОЕ ДЪРВО В ПИРИНСКИЯ БАЛКАН. СЕГА ОБАЧЕ, ТОЗИ ИЗРОД ОТНОВО СЕ НАДЯВА ДА СЕ ВЪРНЕ ВЪВ ВЛАСТТА, НАЙ-ВЕЧЕ ЗА ДА СИ ПРИКРИЕ БРУТАЛНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, КОИТО Е ИЗВЪРШИЛ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА И НАРОДА НИ.
o&k

2013.07.25 | 20:02

30
Абе хубаво пишеш-с големи букви,редовете не эахождат надолу,и патос си сложил...само не обясняваш що тоя ББ се окаэва лидер на най-голямата парламентарна група и колко българи са гласували эа него?!

2013.07.25 | 21:55

34
Изредиха се по всички медии маса икономисти,финансисти и експерти да обясняват,че няма нужда от актуализация,но те са толкова нагли - ще си го гласуват.И после ще ми обясняват че работят за народа.Гадове!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини