Вивиан Рединг: Няма единодушно решение за приемането на България в Шенген

  • 12 юли 2013 20:22

  • 1915
  • 1
Вивиан Рединг: Няма единодушно решение за приемането на България в Шенген
©

Вероятността за единодушно решение за приемане на България и Румъния в Шенгенското пространство в момента не изглежда голяма, смята заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието и основните права Вивиан Рединг, предаде БНР.

Тя направи този коментар за "Евранет-плюс" във Варшава, в отговор на въпрос дали комисията не смята да предприеме някакви действия срещу страните, които се противопоставят на шенгенското членство на България и Румъния, въпреки че те са изпълнили изискванията. "Въпросът кога България и Румъния ще се присъединят към Шенген не е в ръцете на Европейската комисия. Комисията вече направи своя анализ на техническата им готовност за членство и стигна до извода, че от техническа гледна точка всичко е наред. За приемането им обаче е нужно единодушно решение на Съвета на министрите, а към момента не изглежда много вероятно да има такова", разкри Рединг. Следващото обсъждане на темата в Съвета по правосъдие и вътрешни работи е насрочено за декември.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1915 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.21 | 12:09

1
какъв шенген с тая мафия в парламента бе,шенген през крив макарон докато тая измет не се затрие.някой от тия боклуци да сте чули да говори за шенген,сега най важното е да назначиме наште си хора на ключовите позиции това е.

Добави коментар

Водещи новини