Вивиан Рединг: Партиите трябва да се обединят

  • 22 юли 2013 16:43

  • 3960
  • 37
Вивиан Рединг: Партиите трябва да се обединят
©

"Имах огромната чест да се срещна с президента на републиката и трябва да кажа, че у президента на републиката намирам човек, който обича да дава решения на проблемите. Казах му - да направи всичко възможно, за да се намери консенсус между политическите партии", каза пред журналисти заместник-председателят на Европейската комисия и еврокомисар по правосъдието, основните права и гражданството Вивиан Рединг след среща с президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

„Политическите партии трябва да отиват към бъдещето, а не - към миналото, защото бъдещето, новите хора, новите начини за правене на нещата е единственият вариант. Във времена на нестабилност, всички, които носят отговорност в нацията, би трябвало да обединят усилия, и да се опитат да изведат страната от нестабилността. Това ще е хубаво за гражданите и за новото поколение. Аз наистина апелирам към онези, които носят отговорност, да се обединят, да забравят миналото и да работят за бъдещето”, добави Рединг.

„Съгласието ми е също с всички граждани, които протестират на улицата, защото те искат стабилни институции, те искат независима съдебна власт, те искат силна борба срещу корупцията. Наистина съм убедена, че демокрацията не може да бъде построена върху олигархията от старо време. Това не е възможно. Трябва да излезеш от това и да построиш модерна система, където Европа ще бъде с теб”, посочи тя.

„От няколко години насам, при различни министри от различни партии, помагах на тази държава да построи тази независима съдебна власт, която е основа за гражданите, които трябва да имат възможност да вярват на съдебната си власт, на независимостта на съдиите. Това е основа за икономиката, защото ако някой иска да инвестира, трябва да има правна сигурност, защита, че ако нещо се обърка, тази инвестиция може да отиде в независим съд”, обясни Вивиан Рединг.

„Гражданите, обществото и икономиката разчитат на твърди институции. Това е необходимо. Вярвам, че утрешният диалог не е политически, а е обществен. Всички хора с добра воля и вяра са поканени да бъдат там. Ние, политиците, ще направим нещо, което политиците не знаят – ще слушаме и ще отговаряме на въпроси, а не да държим големи речи. Нямам търпение. Благодарна съм на президента ви, че ще представи този диалог. Това е година на гражданското общество, на гражданите и е задължение на политическите лидери да слушат това, което гражданите имат да кажат”, заяви Рединг.

Докато Вивиан Рединг даваше изявление пред медиите, пет - шест души с български знамена минаха покрай Президентството и започнаха да й ръкопляскат.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3960 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар
НЕДОУМЯВАЩ

2013.07.23 | 13:44

31
ОБЕДИНЯТ?С "БАТАКА" не виждам кой!Или Боленчо да направи обединение с новата партия на КАПКА Сидерова? Той Боленчо не можа и дете да и направи ,въобще какво може?

2013.07.23 | 18:50

37
Разбира се,че нашите политици като Волен,които се изживяват като велики и милеещи за хората/ВИДЯХМЕ МУ ЦИРКОВЕТЕ/,НЕ са дорасли и няма начин да го приеме.Засега и другите като Станишев,Борисов и Местан главите им скоро няма да приемат този съвет.Но в следващия парламент с нови и по млади хора,ще стане.
аз

2013.07.23 | 18:49

36
Рединг: "Казах му - да направи всичко възможно, за да се намери консенсус между политическите партии" и Бойко веднага омекна - още утре ще е в Парламента
Боздуган

2013.07.23 | 13:44

34
Тая Рединг говори глупости !Как ще се обединяваш с бандити,крадци,убийци ,лъжци и мутри милиционери комунисти,каквито са гербаджиите ,особено ТИКВАТА ,Цецо глупака ,свинята Фидосова, червената Цецка и други подобни !Съд и затвор ги чака !
Боздуган - с гъз разпран!

2013.07.23 | 17:17

35
Аз съм бай ви Боздуган и Г Ъ З Ъ Т ми е разпран ,щото турци ме Е Б А Х А и дупето ми Р А З П Р А Х А . И сега се чудя как ,ще отида при Местан , с този Г Ъ З така разпран ,че и мъничко Н А С Р А Н ? А на Волен и Станишката ,много пъти ял съм П И Ш К И Т Е и сега тук С Л О В О Д Р И С К А М ,и за нов К У Р се натискам ,щото искам и на Орешарката ,да опитам ПАЛАМАРКАТА. А ,поуката е ясна - най обичам да ме шибат, в дупката /КОЯТО БЕШЕ/ тясна!

2013.07.23 | 13:44

33
Партиите трябва да си ходят!!!

2013.07.23 | 13:44

32
Партиите трябва да се ОБЕДИНЯТ и да ИЗХВЪРЛЯТ Президента Плевнелиев- защото той е вреден за българската нация !!!!!

2013.07.22 | 23:38

14
Комунистическата власт вярваше, че всичко преди нея трябва да бъде разрушено и отречено! Комунистическата диктатура изгради своят строй върху разруха на родината и костите на избитите българи, които не са искали комунистическо робство. Комунистическата диктатура гореше книги, убиваше хора, биеше и тормозеше народа в името на една чужда сила, в името на една чужда за България политическа секта. Ком унистическата диктатура направи българите роби в тяхната родина. Комунистическата диктатура беше огромно престъпление против човечеството. НЯМА ДА СЕ ОБЕДИНИМ С УБИЙЦИТЕ НА БАЩИТЕ И МАЙКИТЕ НИ, УБИВАЛИ В ИМЕТО НА ЕДНА МЕЖДУНАРОДНА ЧЕРВЕНА МАФИЯ

2013.07.23 | 10:09

30
Г-не,посмали малко Манго,както казваха за лъжец циганин.Какви са тия преувеличени глупости,които и ти не вярваш,че са били такива.Къде видя избити българи,робство,горени книги,роби,биеше и тормозеше хора.Имало след 9.09.1944г,избити и пратени по затвори.Дори в моето село кметът е спасил свой съселянин,предал ранен партизанин.Просто казал,че няма човек с това име.Нека младите да знаят,че ние,по късно родените след 50-те и 60-те години си растяхме и изучихме в една спокойна,работеща и чиста България.Който откраднеше или убиваше го осъждаха.Днес при М.Цветков една жена точно това се опитваше да обясни,но Цветков я контрираше.УЖ млад човек,а и той също като папагал повтаряше същата версия като тоя #16,явно стар и мразещ всичко и всички.Разбира се,че имаше и слабости,грешки и забрани от БКП.Затова рухна Берлинската стена и цялата система.

2013.07.22 | 23:56

20
МЕДИИТЕ МЪЛЧАТ: Протести организират и сънародниците ни зад граница: ЕВРОПА - Мюнхен, Кьолн, Берлин, Франкфурт, Хамбург, Щутгард, Барселона, Тулуза, Париж, Лондон, Амстердам, Брюксел, Атина, Хага, Осло, Виена; АВСТРАЛИЯ - Сидни; САЩ - Сан Франциско, Ню Йорк, Вашингтон, Чикаго; КАНАДА - Торонто и още големи градове по света. НА 21.07.2013 ГОД.Е ОРГАНИЗИРАН ОТ СЪНАРОДНИЦИТЕ НИ МЕЖДУНАРОДЕН ПРОТЕСТ, А МЕДИИТЕ В БГ МЪЛЧАТ!

2013.07.23 | 09:46

29
ЗАЩО ЛЪЖЕШ БЕ ТАПАНАР. ОТ 17 ГОДИНИ СЕ НАМИРАМ ВЪВ ФРАНЦИЯ-ЖИВЕЯ В ГР ТУЛУЗА И ОЩЕ НЕ СЪМ РАЗБРАЛ ЗА ВЪПРОСНИЯ ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПРАВИТЕЛСТВОТО.САМО ЩЕ ТИ КАЖА ЧЕ ВИЕ ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ- НЯМАТЕ ЯСНА ПРЕДСТАВА- КАКВО ТОЧНО ИСКАТЕ .ВСИЧКИ СЕ САМОЗАЛЪГВАТЕ И ЗАБЛУЖДАВАШЕ -ОНЕЗИ ЧИСТИ И РЕАЛНО РАЗСЪЖДАВАЩИ ХОРА -А ВИЕ ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СИ ВИКАТЕ *ОСТАВКА-ОСТАВКА*---МАЛОУМНИЦИ ОТ ГЕРБ.

2013.07.23 | 09:44

25
Така беше и в комунизма.Запушваха ни ушите,затваряха ни очите и ни казваха че Европа ни е враг.Казваха ни че там имали хубави стоки за да ни дразнят.Не можехме да слушаме радио''СВОБОДНА ЕВРОПА'' и др.станции които казваха големите истини за нас.
Бъди точен

2013.07.23 | 09:40

22
За друтити Европейски градове не знам но Тулуза я извади от списъка но протестиращите. Във Франция за Бълтария се пище много малко и то само негативно заради проблемити с циганите. Имаще и tv предаваншя за пътя на наркотика които минавал през България. Тук фаворита е Румъния. .

2013.07.23 | 09:45

28
НЯМА ДА СЕ ОБЕДИНЯВАМЕ С ФАШИСТИТЕ НА СИДЕР НИТО С ЧЕРВЕНИТЕ ФАШИСТИ, КОИТО ГИ ПОДКРЕПЯТ.
Великия

2013.07.23 | 09:45

27
Не могат да се обединят , тук не ти е Европа , всеки иска да не дели с другия а всичко да е само за него...
хралупа

2013.07.23 | 09:45

26
ловете трамвай номер 5 и 17 по маршрута возенето с лимузината с кръста е безплатна за мъртвеца хахахаххохохо мама ма е правила на воденицата коги тате е ловил рибоци а това вирнато бразилско палче е за всички които се опитват да ми се пречкат предлагам им леко да се почешат с него изотзадзе

2013.07.23 | 09:43

24
ТАЗИ МАЙ СЕ ОПИТВА ДА ПЕЕ НА БОЙКО ТИКВАТА:СПРЯХ ЛИ ТИ ТОКА,БЯХ ЛИ ЖЕСТОКА,ТОЧКИТЕ ОБРАХ ЛИ...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини