Интелектуалци написаха писмо до президента

  • 03 юли 2013 09:23

  • 1897
  • 7
Интелектуалци написаха писмо до президента
© Булфото

Остра реакция срещу задкулисните игри на сегашните управляващи и настояване за сваляне на имунитета на Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. Това се надяват да постигнат българските интелектуалци и писмото, което адресираха до Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното в началото на седмицата.

В писмената позиция на редица видни общественици се твърди, че „политическата ситуация в България е абсурдна, налудна и опасна. Управлявани сме от правителство, което е плод на задкулисни сделки и олигархични интереси, съставено от една аморална коалиция между загубилите изборите партии, лишена от реално мнозинство и зависеща изцяло от капризите на партия „Атака” - крайно дясна, с откровено антиевропейско и нецивилизовано поведение”.

Според публициста Тони Николов това писмо е израз на искреното притеснение, че от 14 юни в страната се случват все по-тревожни неща.

„Всичко вече е извън контрол – показват го и изказванията от ЕК за липсва на правов ред и за потъпкване на човешките права. Проявите на Сидеров са скандални, а МВР не смее да се намеси. Изявлението на Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно за медиите ясно пролича, че е в разрез с демократичните стандарти и се опитва по дискретен начин да въведе цензура над медиите. Всичко това е недопустимо”, смята Николов.

Писателят Ясен Атанасов от своя страна допълни в сутрешния блок на БТВ, че в такива размирни времена е нормално гражданите да се обърнат към президента и да потърсят опора в него, тъй като той олицетворява държавността.

„Притесняваме се, че тече план за променяне на външната ориентация на България – към Русия. Доказва го и намерението на властта за рестарт на проекта „Белене”. Освен това – категорично не воюват сини кръгове на този протест, в него има и много хора с леви убеждения”, каза още Атанасов и допълни, че писмото е и в подкрепа на гладната стачка на Едвин Сугарев.

Последвайте канала на

1897 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Tedi

2013.07.16 | 11:43

7
Егати интелектуалците, кой казва, че са такива? Тия много са си повярвали. И са намерили на кого да се оплачат - на една кукла на конци !

2013.07.04 | 02:37

6
РАЗЛИКАТА В КЛАСИТЕ МЕЖДУ ДЕМОКРАТИ И КОМУНИСТИ Е ОЧЕВИДНА. ДЕМОКРАТИТЕ СА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ И ПИШАТ ДО ПРЕЗИДЕНТА, А КОМУНИСТИТЕ СА ТЕКЕЗЕСАРИ И ХОДЯТ ДА ПОДСКАЧАТ ПРЕД КЪЩАТА НА БОРИСОВ.

2013.07.04 | 02:37

5
Кой им иска мнението на тези ПОМИЯРИ и САМОЗВАНИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ . Никой не може да се натрапва в личният живот на българите и да им казва към кого да се ориентират - към Русия или към Америка. Тези предатели щом са противници на Русия - да заминават за Америка- защо източват и лапат от държавният бюджет на България !

2013.07.04 | 02:37

4
Ох боже мой.Колко тъга и колко мъка боже.Ще се смиля над бедните ви души и ще ви раздам бръснарски ножчета да си прережете вените да не се мъчите повече.Ще се моля за вашите души.Амин.
zaza

2013.07.04 | 02:37

3
НЕЩАСТНИЦИИИИИИИИИ
старшината

2013.07.03 | 18:38

2
хеи нещастници попитаите мухля колко долари има в овшорните си сметки . АСЕ ЗАНИМАВАТЕ С ЕДИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН. БОЖИ ИЗЧАДИЯ. Отиваите дасе оплачите ина МУТРАТА.

2013.07.03 | 15:20

1
tiia teleta pred kahtata na Borisov ne sa li ot stadoto na barekov i volen siderov

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини