Едвин Сугарев: Децата ми ме молят да спра стачката. Ще гладувам до край!

  • 16 юли 2013 08:47

  • 5214
  • 34
Едвин Сугарев: Децата ми ме молят да спра стачката. Ще гладувам до край!
©

Не бих казал че съм добре, имам кетоацедоза, но се търпи, успявам да устискам. Това заяви на 20-ия ден от гладната си стачка интелектуалецът Едвин Сугарев. Той се появи в ефира на БТВ видимо изтощен. Не мога да прекратя стачката, тъй като тя е важна – прокарва се граница на нетърпимост и това е знак на тази нетърпимост на всички хора. Тя е свързана с 23 г. извратен и сбъркан преход. Разбира се, че животът е най-важен, но понякога в историята са необходими такива драстични актове, убеден е Сугарев.

Той каза, че децата му го молят да прекрати стачката, че им е нужен жив и всеки ден са на протестите. Сугарев обаче е категоричен, че кабинетът се опитва да откъсне България от ЕС и да я присъедини към проекта Евразия на Владимир Путин. Той отказа да приеме щафетна гладна стачка, която да го замени. Продължавам да разсъждавам върху идеята, че може да има някои последователи и недай си Боже някой да се самозапали, каза Сугарев.

Ние подкрепяме гладната стачка и този жест, но е по-важно да се живее и да се продължи напред. Хора като Едвин Сугарев са страшно важни в подобни времена, каза писателят Георги Господинов. Един човешки живот е много по-ценен от живота на едно правителство. Време е да се живее, каза писателят. Това е доказателство, че протестът не е на ситите, категоричен е Господинов.

Сега не е времето да си отиват интелектуалците, кой ще застане на тяхното място, попита и ректорът на НАТФИЗ проф. Любомир Халачев.

Последвайте канала на

Novini.bg
5214 34

Свързани новини

Коментари 34

Добави коментар

2013.10.09 | 12:00

34
Бях се зарекла да не пиша за Едвин Сугарев. Един пост на Елена Кодинова във Фейсбук обаче ме провокира. И тя, като мен, се подразнила, че рупорите на „интелигентните протестиращи” – най-мощните телевизии, непрекъснато ни облъчваха с печален тон какво е състоянието на Едвин Сугарев, как бил приет в реанимация, как четири от децата му започнали да гладуват … Лекари даваха упоителни обяснения какво точно му вливали, как бил вън от опасност, а той от болничната си стая призовавал протестите да не спират. Един варненски хистесярал журналист преди няколко дни пък в зловещо умопомрачение написа мортална дописка – „Орешарски, моли се Едвин да не умре…” Същият дописник иначе се скъсва да се кръсти като вярващ християнин. Поредната гладна стачка на Едвин Сугарев е чист самоубийствен негов личен избор. Ако някой трябва да се произнася по акта на самоубийството, това са психолозите и психиатрите. В това да избереш показно да се самоунищожаваш винаги има огромна доза изнудване – или ще стане на моята, или ще умра. А когато умра, апликирайки си каквато и да е кауза, името ми ще се носи като легенда… Когато вярваш в Бог и си християнин, за което изобщо не е задължително да си строго религиозен, ЗНАЕШ, че самоубийството е натрупване на дълбока вътрешна агресия в душата, която не винаги личи отвън. Вътрешната агресия е отказ на приемане на ситуацията, отказ да се справиш с нея, високомерие, което изяжда душата, защото не провиждаш, че дори и „злото” има неслучайната си божия промисъл. Български миньори загинаха, докато ИСКАХА да живеят. В реда на новините обаче те минаха зад „саможертвата” на Едвин Сугарев. „Ще стигна докрай и ако правителството не си подаде оставката ще ми носите карамфили…” – това бе посланието на Сугарев. Чисто изнудване, в което няма и грам християнстство, нито Божия вяра. Ние трябва да се чувстваме виновни, ние трябва да клеймим някого, че е виновен за нечия смърт, ние трябва да пометем която и да е власт, защото някой решил да умира показно. Има нещо истински налудничаво във всичко това. Искрено вярващият човек се бори за истината дори и в смирението си. И когато реши да се самоубива, той окончателно е скъсал връзката си с Бог. Защото всяко изпитание е знак и път на душата, а отказа да вървиш по тази стръмна пътека, е закостенялостта да си в сърцето си диктатор – искам по моята воля, а не по Божията, и всички да се съобразяват с мен. И ако не го направят – ще ги накажа със смъртта си. Не натрапвайте „героя” Едвин Сугарев. Бог го няма там.
maria

2013.10.09 | 11:56

33
ТОЗИ ГЛАДУВА ЗДРАВОСЛОВНО ПО ТИБЕТСКА РЕЦЕПТА!!!!!!! ЧАЙ И РАЗНИ БИЛКИ И ЩЕ ВИДИМ ЕФЕКТА КАТО НАПРАВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ. МОЖЕ И ДА ГО ПАТЕНТОВА. Е В КРАЯ НА ВСИЧКО ПЪК ВСИЧКО Е ПАРИ.
Зинката

2013.10.09 | 11:56

32
Сугарев е живото доказателство, че историята се повтаря като фарс - преди 20 години "гладува" показно и без резултат срещу Желев и конституцията, сега пак! Важното е купон да става и да е в новините...
kork

2013.10.09 | 11:55

31
Айде пак пропаганда - като не е добре да спре да гладува, но сега си заработва хонорара от ГЕРБ и се чуди какво да измисли. То неговото стана на 20 години веднъж.
наблюдател

2013.10.09 | 11:55

30
Г-н Сугарев, ние българите, дето оцеляваме с мизерните си пенсии и заплати, ГЛАДУВАМЕ по 365 дни в годината, но не ни показват ежедневно по медиите и никой не се интересува от здравословното ни състояние. А Вие г-н Сугарев, знаете за какви бъдещи облаги "гладувате" в скъпарския си дом до натъпкания си хладилник, но искате и цяла България да ви ожалва!
Бай Иван

2013.10.09 | 11:54

29
Да не е решил да гладува до като умре, защото то 4 години не може да гладува, без да се храни с енергия.

2013.10.09 | 11:54

28
Ако се върне Тиквата на власт, ще спре ли да гладува?
999

2013.10.09 | 11:54

27
Тоя още ли не е разбрал,че сега е "МОДЕРНО"да се самозапали а да не гладува. Що така откачи тоя народ? ЛУД!!!!!!

2013.07.17 | 01:17

22
Отвратен съм от коментарите на подържниците на кабинета. Между нас и вас има непреодолима цивилизационна пропаст. Съжалявам ви!
fghfgh

2013.10.09 | 11:54

26
Те поддръжниците на кабинета изначало са малограмотни отрепки, няма какво да те учудва.

2013.10.09 | 11:53

25
Само ЕВРАЗИЯ,там са парите,там са ресурсите,там е интелекта,с който се хранят западняците,там е и кръвта ни!Мри сугаревска чи футска измет!И всички про западняци при Чърчил(който е искал да ни унищожи)!

Добави коментар

Водещи новини