Мобилни групи ще контролират вноса на плодове и зеленчуци

  • 01 юли 2013 16:21

  • 3367
  • 0
Мобилни групи ще контролират вноса на плодове и зеленчуци
©

Мобилни групи от приходната агенция, митниците и Агенцията по храните да контролират количествата и качеството на плодовете и зеленчуците, които влизат в България през турската и гръцката граници. Това ще предложи на премиера Пламен Орешарски министърът на земеделието Димитър Греков, съобщава БНР.

Македонски и турски плодове и зеленчуци влизат в България през Гърция и така избягват по-щателния граничен контрол, тъй като се представят като вътрешно общностна търговия между страни - членки на ЕС. Това е установила проверка, която лично министър Греков е направил вчера на два гранични пункта.

Другият установен абсурд е, че цели ТИР-ове с домати влизат фактурирани на стойност нула с обяснението, че са подарък за приятели в България. Ето защо от министерството ще поискат да се засили контролът по борси и тържища, както и в по-големите търговски вериги. От това обаче ще пострадат и български производители, тъй като с документи ще трябва да докажат количествата зеленчуци, които продават на пазара и да изкарат на светло приходите си.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3367 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини