Мая Манолова: Изборният кодекс обслужва само партия ГЕРБ

  • 20 юни 2013 11:32

  • 3376
  • 26
Мая Манолова: Изборният кодекс обслужва само партия ГЕРБ
©

Добре е, че този парламент започва с Изборния кодекс. Това не определя датата на следващите избори. Добре е правилата да са ясно достатъчно рано. Това каза зам.-председателят на Народното събрание Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на от Коалиция за България при дебатите по създаването на временна комисия за изработване на нов Изборен кодекс.

„Предстои ни сериозна работа. Създаването на нов закон е изключително труден, сложен и отговорен процес. Предлагам в този дебат да декларираме, че няма само да имитираме, че чуваме гласа на гражданите”, посочи Манолова.

Действащият Изборен кодекс обслужва единствено и само партия ГЕРБ. Той беше написан с една цел – да осигури служебна победа на партия ГЕРБ, да си печатат бюлетини, да си организират индианска нишка, да впрегнат цялата държавна машина. Единствените хора, които реално не искат промяна в Изборния кодекс, е ГЕРБ”, заяви Манолова. „Не чакайте ГЕРБ, те няма да дойдат. Те блокират приемането на изборни правила за провеждане на честни избори”, посочи тя.

По думите на зам.-председателя на парламента основната отговорност за това дали хората ще гласуват е и на Народното събрание. За промени в изборното законодателство се обявиха всички политически партии, посочи Манолова. Тя зави, че й е струвало огромна решимост, за да подаде сигнала за Костинброд. „Надявам се прокуратурата да стигне докрай на разследването на тази най-грандиозна в историята ни изборна манипулация”, допълни тя.

Татяна Буруджиева от Коалиция за България заяви, че трябва да бъде променен и Закона за референдумите.

Последвайте канала на

3376 26

Свързани новини

Коментари 26

Добави коментар
"АМАН ЧЕРЕН" казваше Баба Бог да я прости

2013.06.26 | 09:41

26
Пълен фарс и безумие, тези хора не се интересуват от нищо, властта е тяхната единствена цел и оправдава поведението им. Няма никакви мерки с които да измият резилите с които омаскаряват името и каузата БЪЛГАРИЯ , те не работят за тях. От тук чест и отговорност не може да се очаква ................................. единственото решение да бъдат изхвърлени от политиката и никога повече да не се появяват пред очите на народа за който не знаят нищо и не ги интересува . Ако оставим тази лумпенизирана прослойка да ни ръководи нищо добро не ни чака. ОСТАВКА , НЕ БИВА ДА ГИ ОСТАВЯМЕ НА МИРА !!! Не искам да живея повече в този цирк с тези актьори !!!
ай сектир

2013.06.26 | 09:38

25
тия вече си просят боя да не сме под турско робство направиха ни на маймуни и се разхождат из парламента като победители

2013.06.25 | 17:44

24
Стига лъгахте, само и само да се задържите на власт. Този кодекс вие го писахте нали? Значи обслужва и ваши интереси? Нямате капацитет за такова дело.

2013.06.25 | 17:11

23
Тази дрисла,беше млъкнала за малко когато се осраха до уши и сега Гейко пак я хвърли на предна линия.Направо се изприщвам като я видя!!!То бива наглост и безочие,ама нейното вече си е чиста простотия.Цялата осрана и разправя тези лайна не са от мен!!!

2013.06.25 | 17:11

22
Егати държавата, щом пръдла като маЯ манолова (нарочно е с малки букви) може да е де-путатка, че и зам. пред. на НС. От нея по-екставагантна е само Чучолина. Да ама Чучолина е експерт в област, в соято маЯ манолова е просто гола вода. То за това не й млъква устата. Сексуалният дефицит така се проявява. Да я съжалиш жената. Айде някой да й помогне бе.

2013.06.25 | 17:11

21
Егати държавата, щом пръдла като маЯ манолова (нарочно е с малки букви) може да е де-путатка, че и зам. пред. на НС. От нея по-екставагантна е само Чучолина. Да ама Чучолина е експерт в област, в соято маЯ манолова е просто гола вода. То за това не й млъква устата. Сексуалният дефицит така се проявява. Да я съжалиш жената. Айде някой да й помогне бе. Прежалете се.
Noncho

2013.06.20 | 18:02

13
Герб о отчаяно се опитват да доведа страната до предсрочни избори. Те не уважават държавността, а само совите интереси. Защо боко днес напусна заседанието?

2013.06.21 | 07:50

20
Нончо, тези които останаха на съвета да слушат простотиите на Волен Сидеров са за парада в събота, да но и него го отмениха, сега просто не знаят къде да отидат. Мястото им вече не е в парламента. Позор за накърняването на институция като президентството е подобно държание. Това не е махленска сбирка. Господин Президента е институция, а не субекта г-н Росен Плевнелиев като човек. Тук е нужно да имаш възпитание, търпимост, и воля да се вслушаш в закона, което лицето Сидеров няма.

2013.06.20 | 23:34

19
Noncho, моето момче, не ставашза пропагандист душице. Тъпичък си и си личи за кого работиш в спонтанните си писания. Бягай да играеш. Тая работа е за по-възрастни и ЗНАЧИТЕЛНО по-умни хора. Не те бива.
N/A

2013.06.20 | 22:59

18
Абе Нончо, че то половин България иска предсрочни избори. Изключвам циганите, пенсионерите и платените лакеи като теб. Относно напускането на заседанието от страна на Бойко - ти видя ли поведението на Сидеров? Абсолютно неадекватен и арогантен, без елементарно възпитание (както се пееше в песента). Заседанието се превърна в пълен цирк, защото Воленчо не си беше пил хапчетата явно. А да те попитам също така защо беше свикано това заседание? Защото твойте приятелчета искаха да сложат за шеф на ДАНС доказан мафиот-олигарх-подлога на Доган, чието единствено качество е да бъде нечий син. Такъв човек, ако излезе на пазара на труда без връзки, най-вероятно би работил в чистотата, ама те сигурно и за президент го гласят. Само трябва да има достатъчно цигани за купуване.

2013.06.20 | 18:06

15
Четейки твоят коментар ,уважаеми Нончо ,човек може само да възкликне " Ееех ,колко мъка има по този свят ,Господи !"

2013.06.20 | 18:08

17
lajkinia intrigantka prica mi na bolen ciderf
Тигър

2013.06.20 | 18:07

16
За съжаление, това е факт. От цялата създала се ситуация, има един голям победител и това е герб. Ако това се случи, ще бъде една огромна грешка, която в никакъв случай не бива да допускаме.

2013.06.20 | 18:06

14
четох различни анкети - навсякъде избори искат 78%.

Добави коментар

Водещи новини