Софийските социалисти поискаха конгрес

  • 19 юни 2013 22:44

  • 2080
  • 6
Софийските социалисти поискаха конгрес
© Булфото

Спор трябва или не да бъде свикано извънредно заседание на 48-мия конгрес водеха до късно днес социалистите в София. Лидерът Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на участваше във форума, който червените определяха като генерална репетиция преди днешния пленум за вот на доверие към Сергей, пише "Стандарт".

В крайна сметка след 3-часово заседание членовете на градския съвет на БСП в столицата гласуваха за позиция, че трябва да се вземат решителни мерки за подобряване на организационното политическо и кадрово състояние на БСП и то от заседание на 48 конгрес на партията, който да се проведе в кратки срокове.

Финалният абзац на позицията гласи, че „решенията на конгреса трябва да са основа за подобряване на организационното състояние на партията и функциониране на нейните органи. Конгресът трябва да се произнесе и по въпроса за функционирането на ръководните органи, както и по въпроса за председателя на партията".

След края на столичния пленум Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в коментира, че лидерската оставка би успокоила напрежението не само в партията, но и в държавата. На противоположно мнение бе депутатът Антон Кутев, който заяви, че ако соцлидерът подаде оставка, тя би довела и до падане на правителството. „Думата оставка не е заложена в приетата декларация", каза още Дончева. Декларацията е приета с 23 гласа за и 17 против. „Беше важна позицията на столичната организация", заяви Дончева и допълни, че заседанието не е било конформистко.

„Софийската организация не свиква конгрес", отсече Кутев. И обясни, че няма как тази позиция да влияе на решението на Националния съвет, който ще заседава извънредно в четвъртък на „Позитано" 20. „Всички правим грешки. Случилото се в петък беше политическа грешка и лидерът вече отчете многократно въпросът в момента не е за БСП или за Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, а за България", каза още Кутев и отново заяви, че разравянето на лидерския въпрос в БСП в този момент според него ще има изключително вредни последици за партията.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2080 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2013.06.22 | 23:58

6
Драги комунисти, 25 годишен млад меринжей ви моли да постъпите отговорно и да си дадете оставката! Народа не ви иска!

2013.06.22 | 23:57

4
А кой искаш, ББ мутрата ли? Той е по-голям комунист и от социалистите. По неговото управление се върнахме в комунизма

2013.06.22 | 23:57

5
Станишев трябва да остане председател и левите избиратели го подкрепяме
КАКА

2013.06.20 | 09:16

3
ха,,,, ние какво общо имаме с техните проблеми .тоя педал 3/4 год само за власт плаче е с лъжи и измами я взе и не знае какво да прави с нея .....лидера на пес...
bivh

2013.06.20 | 09:16

2
moeto mnenie ako ostane stanihev oshte 1m. lider na bsp naroda she izhvali bsp ot politikata toi otvrahtava i s iskazvane i s povedenie i a deistvie pozori partiiata
Меринжея

2013.06.20 | 08:57

1
БСП и ДПСто са политически инвалиди, 4години бяха опозиция, 4 години имаха право да мислят мерки, политики, хич не ме интересува дали Бойко,Петкан,Драган,Иван ли ще ме управлява, важното е нещата да се случват, дега няма да коментирам кво се случва, ама Дянковата пица, ще ни се види добра сравнение с на Орешарски пакета!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини