Разкол! БСП-Красно село поиска предсрочни парламентарни избори

  • 18 юни 2013 20:18

  • 3141
  • 8
Разкол! БСП-Красно село поиска предсрочни парламентарни избори
©

Районният съвет на БСП Красно село поиска смяна на ръководството на партията. Това се посочва в позиция на РС на БСП Красно село, подписана от Петър Апостолов, председател на РС на БСП Красно село.

"Районният съвет на БСП Красно село изразява своето нарастващо безпокойство, за развитието на обстановката в страната. Нашата оценка е, че това се случва по вина на ръководството на партията и на нейния председател. Случващото се е закономерно и естествено следствие от нарушеният диалог в партията и напълно игнорираните принципи и методи на ръководството", се казва в позицията.
В сегашния момент в съзнанието на хората, включително и на голяма част на партийните членове, ние станахме олицетворение на всичко онова, в името на което свалихме ГЕРБ от власт.

В създалата се ситуация според нас трябва да се предприемат действия в две посоки:
1. Да се смени ръководството на партията.
2. Да се постави под ясен политически контрол дейността на парламентарната група и правителството за определен срок от време в който да се постигне съгласие за насрочването на нови парламентарни избори.
РС на БСП Красно село иска да се свика незабавно заседание на 48-я конгрес, като в дневният ред да се включи избор на нов национален съвет и председател.

Изборите за парламент да се проведат не по-късно от май месец 2014 г., едновременно с изборите за европейски парламент, се казва в позицията. "От името на една от най-големите общински организации в БСП, призоваваме нашите другари от ръководството на партията да осъзнаят отговорността да потърсят път към съвестта си и да направят крачка назад във името на: Бързото преодоляване на кризата и бъдещето на партията, и бъдещото на социалистическите идеи", се казва в позицията.

Последвайте канала на

Novini.bg
3141 8

Коментари 8

Добави коментар
ТАШАКТИВИСТ

2013.06.19 | 17:09

8
Ще ви съсипя манипулативната ви и подкупена партия, АТАКАфесове черни. Внимание хора, тука има платени хора на АТАКАфес. Които се опитват да ви манипулират, и да ви убеждават, че сте хора на ГЕРБ за да може и другите АТАКАфесове да ви намразя и да се стигне до гражданска война. АТАКАфес си борави само с манипулация. Вчера на протеста имаше хора с маски от АТАКАфес, нима ако не са платени ще са там ? Подпишете петицията за сваляне на имунитета на Болен Шмиргелов. Достатъчно е да напишете в google "За сваляне на имунитета на Волен Сидеров". Моля, кажете на възможно най-много хора за тази петиция. Колкото повече са подписите, толкова повече внимание ще получи петицията от медиите и отговорните лица.

2013.06.19 | 10:17

7
БСП вече не е в състояние да работи в парламента. Това е правилно решение. Властта им беше дадена от шайка престъпници наречена Атака, но те пак се осраха.

2013.06.19 | 10:17

4
Много е лошо когато една партия се разцепва и превзема от вътре - по-най задкулисен и предателски начин- знаете ли кой печели от това - опонента и противника. За какви предсрочни избори бълнувате и какви резултати очаквате ....... изглежда че всичките служите на Бойко.........
Великия

2013.06.19 | 10:17

6
Да бе , .... и в БСП си има достойни и честни хора които просто виждат истината....

2013.06.19 | 10:17

5
ВРЕМЕ ИМ ТРЯБВА НА ДРУГАРИТЕ ЗА ДА ВЗЕМАТ ЕВРОПАРИ И ДА ГИ ДАДАТ НА РУСИЯ и на мангалите.
ТАШАКТИВИСТ

2013.06.19 | 10:16

3
Ще ви съсипя манипулативната ви и подкупена партия, АТАКАфесове черни. Внимание хора, тука има платени хора на АТАКАфес. Които се опитват да ви манипулират, и да ви убеждават, че сте хора на ГЕРБ за да може и другите АТАКАфесове да ви намразя и да се стигне до гражданска война. АТАКАфес си борави само с манипулация. Вчера на протеста имаше хора с маски от АТАКАфес, нима ако не са платени ще са там ?
SOVET

2013.06.19 | 07:58

2
ИМА ХОРА КОЙТО НЕ СА ЗАБРАВИЛИ ДРУГАРСКИТЕ СЪДИЛИЩА И ВЪТРЕШНОПАРТИЙНИЯ ДИКТАТ СЕГА НЕ ТРЯБВА ДА ДОПУСКАМЕ ПОЗОР.....

2013.06.19 | 06:58

1
Не им се връзвайте на приказките. В основата на всичко е "Изборите за парламент да се проведат не по-късно от май месец 2014 г." или кратко да си веят байряка 1 година пък после я хамилата я хамиларя.

Добави коментар

Водещи новини