Искат да има компенсации за всяко дете, останало извън детска градина

  • 11 юни 2013 16:16

  • 924
  • 0
Искат да има компенсации за всяко дете, останало извън детска градина
©

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за народната просвета, внесен от Борис Цветков, Георги КадиевГеорги Кадиев Георги Стоянов Кадиев е роден на 28 август 1966 г. в Бургас. Завършил е Немска езикова гимназия в и Георги Гьоков от БСП предвижда общините да се задължават да осигурят места в детските градини за всички деца. Във времето, в което децата не са в детската градина те трябва да плащат компенсация на неприетото дете в размера, колкото е месечната издръжка за дете в градината, според законопроекта, който мина на първо четене.

8 400 000 лева ще струва тази мярка на СО, информира Борис Цеков от БСП. Не трябва да се пести от децата, категоричен е червеният депутат.

Янаки Стоилов изрази желание общините, в които няма места за всички деца, да бъдат стимулирани да решат този проблем и законът да действа само няколко години. Той поиска компенсацията да е за тези семейства, които имат право на помощи.

От ДПС обаче поискаха равнопоставеност на всички деца и предложиха между първо и второ четене текстовете да се прецизират.

От "Атака" също поискаха равна компенсация за всички деца.

Милена Дамянова от ГЕРБ изрази несъгласието си със закона на червените. Тя обясни, че този закон е вмешателство в политиките на общините.

Последвайте канала на

Десислава Станева
924 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини