Обвързват детските с редовно ходене на училище и градина

  • 13 август 2013 20:30

  • 1665
  • 4
Обвързват детските с редовно ходене на училище и градина
© Булфото

Получаването на месечни помощи за дете до завършване на средно образование се обвързва с редовно посещаване на подготвителните групи в детските градини или в училищата, освен ако това е невъзможно поради здравословното състояние на детето. Това се очаква да реши правителството с промени в Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца на утрешното си редовно заседание.

Те съответстват на влизащите в сила от 1 септември т. г. изменения в Закона, съобщи пресслужбата на кабинета. Към молба-декларацията за отпускане на помощта се въвежда изискване за прилагане на удостоверение за записването на детето в подготвителна група в детска градина или в училище. Предвижда се при допускане на отсъствия за повече от 3 дни, за които няма уважителни причини, месечната помощ да се спира за съответния месец.

С постановлението се правят промени и в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. С тях се гарантира, че на всички деца, настанени в специализирани институции - не само в домове, а и ползващите социални услуги от резидентен тип (преходно жилище, кризисен център и център за настаняване от семеен тип), ще се предоставят месечни средства за джобни разходи. Тези средства се определят ежегодно от Министерския съвет и се изплащат чрез бюджетите на общините.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1665 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
dido

2013.08.14 | 17:28

4
първо не разбрах какво ще направите. това и сега го има, като не ходи на училище, учителя е длъжен да уведоми директора, инспектората по образование и социалните които прекратяват детските. сега ако кажете че вие сте открили топлата вода и направо ще ви повярвам. второ и какво като ходят идете в столипиново да видите как се правят входни, изходни нива и останалите писмени изпити и не само там ами и във всяко едно училище с преобладаващи групи от малцинствата. всички такива изпити се правят под вещото ръководство на учителите и учениците получават високи оценки и се водят завършили ама какво са завършили и те не знаят. 90% сричат повече от дъщеря ми която сега ще стъпи за първи път в училище, а при условие , че не може да чете, как искате да повярвам че е учил и изкарал висока оценка по другите предмети. всичко се прави, за да кажем че някой си бил свършил работата. да ама не. всички вие си затваряте очите за очевадното и докато моето дете трябва да се бори за да вземе висока диплома на малцинствата те се раздават на килограм, даже и без да си плащат като мен за частни уроци и сто хиляди помагала по които да го подготвям за кандидатстване. ако това не е ДИСКРИМИНАЦИЯ не знам кое ще да е
rossen4i4o

2013.08.14 | 16:22

3
колкото и дипломи и шофьорски книжки да им давате , само стават по нагли но не стават човеци , ще ги култивирате за около 3000 години

2013.08.14 | 16:22

2
Ми вие и без това затъпихте образованието до пълна цигания, така че на мангустите няма да им е проблем да минават по1-2 пъти в годината да си търкат гинеталиите в овехтелите портрети.
rossen4i4o

2013.08.14 | 16:22

1
ако обвържете получаването на пенсия и гледането на филма на всеки километър , ще имате пълна изборна победа

Добави коментар

Водещи новини