Започна строителството на нова детска градина в район „Оборище"

  • 07 юни 2013 14:16

  • 1161
  • 0
Започна строителството на нова детска градина в район „Оборище"
©

Започна строителството на нова детска градина в столичния район „Оборище", съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

„С изграждането на детската градина на ул. „Победа" ще осигурим места за 90 от чакащите деца в централна градска част, където недостигът е най-голям, а свободни общински терени липсват", изтъкна кметът Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, цитирана от БНР.

Това стана възможно чрез решението на Столичния общински съвет да бъде съборена постройка на Общинско търговско дружество „Озеленяване" ЕАД, чийто терен той да бъде предостъпен за строителството на ново детско заведение.

Стойността на договора е около 1 475 000 лв. с ДДС.

Детското заведение е проектирано за 2 яслени и 2 градински групи Новоизградената постройка ще е на три етажа, на които ще са разположени спални помещения, дневни и санитарни възли, кухня, офис за храна, малка актова зала и административни помещения. В сутерена на сградата ще бъде изграден плувен басейн.

Предвидено е и осигуряването на общодостъпна среда чрез външни рампи и асансьор. По проект ще бъде изпълнена цялостна вертикална планировка и озеленяване на двора и ще бъдат изградени и оборудвани 4 детски площадки за игра на открито.

В началото на следващата седмица ще започне строителството на още 3 нови детски градини - две от тях са в „Красно село" и една в район „Надежда".

Последвайте канала на

Десислава Станева
1161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини