Фандъкова: Явно в БСП не са доволни от успеха на София

  • 29 юли 2011 17:15

  • 2178
  • 6
Фандъкова: Явно в БСП не са доволни от успеха на София
© Булфото

Това заявява кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска, цитирана от пресцентъра на общината.

През есента на тази година очакваме одобрение и на втора фаза и явно на БСП успехът на София не се харесва, посочва кметът.

Според Фандъкова на изказалите се от БСП е трудно да разберат, че ЕК дава финансиране срещу гаранции за правилната употреба.

Сегашното правителството успя да върне доверието на ЕК в българските институции. В момента Столична община реализира няколко проекта с европейски средства и не само, че няма нито един спрян, но и ежедневно получаваме много високи оценки от европейските институции, посочва кметът.

"Това, че господин Кадиев иска да спре проекта за завода на София е скандална безотговорност. Ще припомня само, че през
2009 г. представители на БСП искаха публично-частно партньорство за завода. Днес ние ще реализираме завода с евросредства. Очевидно не е било случайно бавенето на апликационната форма от предишното правителство. Много важен е и фактът, че заводът ще бъде общински", се посочва още в позицията на кмета.

Кметът припомня, че технологията за третирането на отпадъците е одобрена от правителството на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, както и от Управляващия комитет.

"Наскоро господин Кадиев създаде общински съвет в сянка. Сега очаквам да основе алтернативна Европейска комисия, която да разглежда приоритетно неговите проекти", се казва още в позицията на Фандъкова.

Последвайте канала на

БТА
2178 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
1

2011.08.14 | 15:47

6
W WW. ORiGi NALNi .BE --- ФУТБОЛННИТЕ ЕКИИПИ ЗА ВАС , СЕЗОН 11/12 !!!
asa

2011.08.14 | 15:47

5
mnogo si zle be fandakova
Българан

2011.08.14 | 15:47

4
Ти привърженик на "общинския съвет в сянка" ли си или пряко засегнат от това че комунистите няма да експлоатират парите по проекта. Вън комунистите от властта и от усвояването на отпуснатите от ЕК средства!
Грета

2011.08.14 | 15:47

3
А защо ЕК не е повярвала на кмета Борисов и не е сключила с него договор, а вярва на кметицата Фандъчка.
Чавес

2011.08.14 | 15:47

2
Че за какви "успехи" става въпрос?! Да ти наливат десетки и стотици милиони директо от държавния бюджет.....Метро, спортни зали, Околъвръстно?! Така и баба може да е успешна кметица!

2011.08.14 | 15:46

1
За какви успехи говорите, мила госпожо? За отвратителните пътища? За увеличаващият се брой кучета? За завода за боклука, който от сума ти години само ни го обещавате и още го няма? За хората в Суходол, където Вашият ШЕФ едва ли не прегази с полиция и жандармерия? За това ВЕЛИКО околовръстно, по което хората могат да карат кану като завали???

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини