Фандъкова, Лилков и непартиен кандидат на БСП в битката за София

  • 22 януари 2015 07:05

  • 2019
  • 0
Фандъкова, Лилков и непартиен кандидат на БСП в битката за София
©

Досегашният кмет Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска (ГЕРБ), депутатът Вили Лилков (РБ) и избран след социологическо проучване кандидат на БСП най-вероятно ще влязат в битката за София, показа проверка на "Труд".

ГЕРБ ще издигне за трети път Фандъкова, но е възможно нейната кандидатура да бъде подкрепена и от други формации. Зам.-шефката на управляващата партия има голяма преднина в кметската надпревара, тъй като през тази година ще реализира амбициозна капиталова програма в София. Предстоят пускането на метрото до летището и Бизнес парка, завършването на дългоочаквания завод за преработка на отпадъци, както и цялостен ремонт на бул. "Цариградско шосе".

Макар че най-вероятно ще получат оферта да подкрепят Фандъкова, партиите от Реформаторския блок (РБ) по-скоро ще издигнат свой кандидат за кмет на София. От няколко дни се спряга името на проф. Вили Лилков, който има много добра репутация като дългогодишен общински съветник в столицата и университетски преподавател. Попитан дали ще участва в кметската битка, Лилков коментира пред "Труд": "Рано е още да говорим за имена на кандидати на РБ. Те ще станат ясни през май".

През март градската организация на БСП ще прави социологическо проучване в София, за да види каква номинация би се харесала на червените избиратели. Според запознати вариантите били два - партиен кандидат в лицето на шефа на БСП-София Калоян Паргов или "харесван от гражданите" непартиен кандидат.

"Няма идеален кандидат. Има най-добър кандидат спрямо ситуацията", обясни Паргов пред "Труд".

За другите основни политически формации въпросът с кандидатурите още не бил на дневен ред.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2019 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини