Нападателят на Костов искал да "удари" и Борисов, Станишев и Сидеров

  • 13 май 2013 19:43

  • 7935
  • 8
Нападателят на Костов искал да "удари" и Борисов, Станишев и Сидеров
©

Виктор Градинаров, който в събота нахлу в дома на Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, не е целял обир, а да бъде забелязан, според Софийски районен съд, пише нюз.бг.

36-годишният взломаджия ще бъде пуснат на свобода, решиха магистратите, които гледаха мярката му за неотклонение. На 11 май сутринта, в деня за размисъл, се появи новината, потвърдена по-късно от МВР, че маскиран и въоръжен със сгъваем нож мъж е нахлул в дома на лидера на ДСБ Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - в кв. "Драгалевци". Съпругата на лидера на ДСБ Елена Костова обаче запазила самообладание и натиснала паник-бутона на СОТ, след което автопатрул дошъл и задържал нападателя.

От разказа на Градинаров пред съдиите стана ясно, че целта му не е била обир, а само да бъде забелязан. Тези негови думи се потвърждават и от събраните доказателства по случая. Оказа се, че Виктор е бил хвърлил око и на домовете на други видни политици. Пред полицаите обвиняемият признал, че не е отишъл в къщата на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, защото щяла да хвърчи перушина, не открил адреса на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа пък бил "прекалено малък" и затова отишъл да „накаже" Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -.

36-годишният плевенчанин разказа още, че има 15-годишен трудов стаж, което обаче не му било от особена полза. В момента Градинаров нямал какво да яде, бил бездомен и често му се случвало да рови по кофите за боклук. Преди живеел с родителите си във фондово жилище на БДЖ в Плевен. След смъртта им обаче бил изгонен от там и му се наложило да си търси препитание. Често пъти спял по улиците.

"В ареста ми е много добре, не се страхувам, както навън, някой наркоман да не ме заколи, докато спя", призна пред съда Градинаров и добави: "Ако бях ударил възрастен човек, нямаше да си намеря място, нямаше да имам покой. Докато, ако ударя някой, който е виновен за това, което е станало в страната, те ще се замислят."

"Аз не съм единствения, който страда, мизерства, гладува в тази държава. Знаете ли колко е "хубаво", седейки в Борисовата градина да видите 70-годишен пенсионер - интелектуалец да рови в кофите, докато Костов прави кампании", обясни мотивите си за нападението плевенчанинът, който е с полувисше техническо образование.

В нощта срещу петък той спал в беседката в двора в къщата на Костови. На сутринта се приближил и като видял Елена Костова да излиза от вратата, поискал ценности. Забелязвайки секунди по-късно и самият Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - и внучето му, си махнал маската, захвърлил сгъваемия нож на ливадата и седнал да чака пристигането на полицията.
Магистратите останаха изненадани от искането на прокуратурата за постоянно задържане под стража на Градинаров. Действията на обвиняемия, независимо, че е опит за грабеж, доказват, че той не е възнамерявал да довърши дейността си, посочиха в мотивите си от съда.
Решението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
7935 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Смехории

2014.11.30 | 03:10

8
Елементарна постановка, въобще не вярвам. На някои може и да им се струва реално , ама който е работил в МВР много добре знае как се правят тези разработки с изпълнители нерегистрирани цигани и клошари.
semka

2014.11.30 | 03:10

7
Дали са му пари на бездомника за да си прави ефтина реклама онзи мангал... покрай изборите
Зевзек

2013.08.20 | 18:10

6
И аз оправдавам човека.Бил е гладен.Знае къде да иска ядене.Но защо с нож.Нима Костов не е имал нож да му отреже малко хляб и сланина,да му даде един домат,да го почерпи една ракия,да му направи една салата и да го пусне по живо,по здраво и да му каже:Като не можа да откраднеш при приватизацията ходи рови из кофите за боклук.Взимай пример от мен.

2013.05.15 | 15:23

5
смешки
Аз

2013.05.14 | 21:58

4
Жал ми е заради такива хора като костов и другите ГЕЙ дружинки, народа страда и скоро трябва да влезе в парламента.
Законодател

2013.05.14 | 21:57

3
Сега е ред на гражданина Костов да седне на ливадата пред "дома" си и да чака полиция. Време е за правосъдие. Бъдете сигурни, че и тук правосъдната система ще заработи. Ще ни принудят и то за добро. Същата каша беше в Италия преди години (Правосъдие, не става дума за икономика) и нещата там се промениха. Не че няма корупция и мафия, има, но има и за другите. А тук и от гол ризата свалят. Останалото е мълчание....
dasdas

2013.05.14 | 15:29

2
Брей, тоз шиии голямата раута ! Хулиганин мръсен!
Аз

2013.05.14 | 15:29

1
Искал е да удари майка ти по сливата. Така е във вашето управление. Така , че яж х у я и мълчи.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини