Граждани срещу строеж във Велики Преслав

  • 24 април 2013 09:22

  • 1697
  • 1
Граждани срещу строеж във Велики Преслав
©

Пристройка към жилищна кооперация във Велики Преслав "превзема" тротоар, закрива и тераса на живеещи в сградата. Хората са убедени, че строежът е незаконен и искат премахването му, предаде БТВ.

През миналата година на партерния етаж на жилищния блок на ул. "Борис Спиров" във Велики Преслав започва строителство на нови търговски помещения. Живеещите в блока са притеснени, че пристройките окупират част от тротоара, закриват прозорците на първия етаж, както и терасата на семейство Тодорови.

"Проблемът е, че никой не ни уведоми, че строежът ще изглежда по този начин, че стената на блока ни ще се използва, височината. Ще стига до прозорците ни. Никой не ни е попитал, за да ни пробие стената на блока и да вкарва тръби, които ще бъдат свързани с ВиК инсталацията", казва Димитрина Захариева.

Канализацията на новата постройка няма да бъде свързана с градската система, а с ВиК мрежата на блока. За целта строителите са пробили дупка във фасадата на сградата, а канализационната връзка стои незавършена.

Строежът е напълно законен, твърдят от община Велики Преслав. Администрацията е продала правото на строеж на частен инвеститор. Според властите партерният етаж е предвиден за търговски помещения и новото здание не представлява пречка за живущите в блока.

"Всички законови норми са спазени, включително след извършена проверка от Инспекция за строителен контрол - Шумен, от полиция и от областен управител, на когото сме отговаряли многократно през тази една година и половина, в която вървят строителните работи", обяснява Гергана Цонкова, главен архитект на общината.

Хората от жилищния блок са подавали многократни сигнали до институциите, направена е и подписка, адресирана до местната администрация с искане за спиране на строителните дейности. Резултат обаче няма и строежът на новите търговски помещения е почти завършен.

Последвайте канала на

1697 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Атанас Василев

2016.04.19 | 06:55

1
Най-новите жертви на корупцията в България – този път във Велики Преслав.

Добави коментар

Водещи новини