Наполитано реши да се кандидатира за президент на Италия

  • 20 април 2013 15:44

  • 1060
  • 0
Наполитано реши да се кандидатира за президент на Италия
©

Италианският президент Джорджо Наполитано днес предложи своята кандидатура за нов президентски мандат, след като основните политически сили го призоваха да помогне за разрешаването на задълбочаващата се криза в страната, предаде АФП.

Смятам, че е необходимо да предложа своята кандидатура”, се посочва в изявление на Наполитано. След като не успяха да се обединят около нов президент на Италия, политиците в страната помолиха 87-годишния държавен глава Джорджо Наполитано да размисли и да остане за още един мандат, предаде АП.  Демократическата партия на Пиер Луиджи Берсани се пропуква заради лидерска криза, породена от разочароващите резултати на парламентарните избори през февруари. Без президент не може да бъде съставено ново италианско правителство. Затъналата в рецесия Италия, която е и членка на еврозоната, отчаяно се нуждае от реформи, отбелязва АП.

Днес петият тур от президентските избори в Италия приключи по обед без да бъде избран нито един от кандидатите, както и се очакваше още в началото на вота, информира АФП. От общо 1007 бюлетини 462 бяха бели или празни.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1060 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини