Джорджо Наполитано: Политическите сили трябва да си сътрудничат

  • 12 април 2013 18:40

  • 821
  • 0
Джорджо Наполитано: Политическите сили трябва да си сътрудничат
©

Италианският президент Джорджо Наполитано призова политическите сили към сътрудничество за излизане от кризата,
предаде Франс прес.

Този призив Наполитано отправи, след като получи докладите на две групи "мъдреци", които трябваше да направят предложения за излизане на страната от задънената улица, в която се намира от края на февруари, посочва Франс прес.

Първата група от експерти беше назначена от самия президент, след като Пиер Луиджи Берсани, лидерът на коалицията, спечелила най-много гласове на изборите в края на февруари, не успя да състави правителство, посочва Ройтерс. "Мъдреците" предложиха най-различни промени на политическата система, както и на начина на управление на Италия. Те препоръчаха премахване на бюрокрацията, по-опростена администрация, по-ефективно събиране на данъците, повече насърчения за семействата, пострадали от кризата, повече стимули за малкия и средния бизнес, изпаднал в рецесия заради мерките за икономии, и дори отпускане на повече средства за научните изследвания, допълва Асошиейтед прес.

Сега Наполитано акцентира, че след докладите на двете експертни групи "думата имат политическите сили и новият президент". Изборът на италиански държавен глава би трябвало да започне от 18 април. В Италия президентът се избира от събрание на големи избиратели /1007 депутати и представители на областите/, припомня Франс прес.

Призивите на Наполитано дойдоха след публикуване на данни от ново допитване на института SWG, посочва Франс прес. Според него в случай на нови избори победа ще извоюва коалицията на Силвио БерлускониСилвио БерлускониСилвио Берлускони - италиански политик и предприемач, собственик на ФК Милан. Роден в Милано на 29 /32,4 процента/, следвана от левицата на Берсани /30 процента/ и "Движение 5 звезди" на Бепе Грило /24 процента/.

Последвайте канала на

821 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини