10-годишен дизайнер на очила покори Европа

  • 17 април 2013 16:51

  • 1710
  • 1
10-годишен дизайнер на очила покори Европа
©

10-годишно момче от Белгия създаде атрактивен дизайн на очила, който се оказа изключително печеливш. Моделът вече се продава като топъл хляб. Всъщност всичко започва от един обикновен преглед при очния лекар.

Йоре Ван Горп е на 10 години. Миналата година лекарите му казали, че трябва да започне да носи очила. Йоре не харесал нито една от рамките в магазина, но не се отчаял. Той се включил в конкурс за деца, които сами трябва да проектират дизайна на своите очила, и дал воля на въображението си. Така от дефекта се получил ефект, разказва БНТ.

"Миналата година ми казаха, че трябва да нося очила. Тогава видях съобщението за конкурса и си помислих, че е хубаво сам да създадеш дизайна на собствените си очила. Исках те да са изпъстрени с цветове", разказва Йоре.

Момчето изобретило модерен весел модел, който напълно подхожда на възрастта му. То дори измислило и дизайна на кърпичката за почистване на очилата. Интересните творчески решения на Йоре грабнали журито и той спечелил конкурса. Сега детето не само носи своята запазена марка очила, но се радва и на огромен бизнес успех. Създаденият от него оригинален модел вече се продава в цяла Европа.

"Чувството да видя моето собствено творение в магазина и други да могат да го купят е страхотно! В Германия и Холандия очилата се харесват много и продажбите са много големи. Това беше страхотно преживяване, но аз не искам да се превърна в дизайнер на очила", споделя момчето.

Мечтата на Йоре всъщност е да стане бижутер.

Последвайте канала на

1710 1

Коментари 1

Добави коментар
kkk

2014.05.07 | 20:39

1
i kakvo i az imam ochila ako gi pokaja shte stana li i az zela taq putka grozna nqkvi ochila i se kefi

Добави коментар

Водещи новини