Разпределят парите за най-бедните

  • 03 април 2013 21:03

  • 1106
  • 1
Разпределят парите за най-бедните
©

Правителството гласува окончателното разпределение на сумата от 41 милиона лв., която беше отпусната преди седмица за най-бедните. Най-много от тези средства - 30 млн. лв. отиват в помощ на безработните.

Премиерът Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май съобщи, че до края на седмицата се очаква Еврокомисията да ни възстанови 800 млн. лв. от земеделските субсидии, с които фискалният резерв на държавата ще надхвърли 4,7 милиарда лева.

С 30-те милиона лева за безработните ще се осигури заетост за близо 16 000 души от уязвимите групи. Това са безработни младежи до 29 години, хора с трайни увреждания, родители на деца до 5 години, безработни над 50 години,за да могат да стигнат до пенсия.

Отделихме 231 000 лв. за подпомагане на микропредприятията, така че да им дадем възможност за субсидиране на първите пет работни места, които те ще открият, каза социалният министър Деяна КостадиноваДеяна Костадинова Деяна Костадинова е вицепремиер и министър на труда и социалната политика от 12 март до 29 май 2013.

Десет и половина милиона лева пък ще бъдат дадени за подпомагане на семействата с деца с увреждания и тези, чиито доходи надвишават с до 10 лева прага за получаване на енергийни помощи. По 50 лева ще получат и майките с деца от 1 до 2 години, но само ако доходът в семейството е до 350 лв. и са здравно осигурени. Правителството отпусна средства и за превръщането на трапезариите за бедни в целогодишни. Досега те работеха само през зимата.

Като цяло социалните мерки на правителството със сигурност ще засегнат 100 000 души, заяви премиерът Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май, цитиран от БНТ.

По думите му, правителството продължава да търсим резерви и механизми, с който да се подпомогнат най-нуждаещите се. За тази цел самият той вече е разговарял с работодатели, индустриалци и благотворителни институции.

Премиерът обяви още, че до края на седмицата се очаква от Еврокомисията да ни възстановят 800-те милиона лева от земеделските субсидии. И по този начин много сериозни са шансовете фискалният резерв на държавата да надхвъри в края на седмицата 4,7 милиарда лева, коментира той. С тази новина премиерът отново подчерта, че няма основание за драматизиране по темата.

Днес лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа не се появи в МС, което провокира Райков да коментира, че може би заради дъждовното време министрите са заседавали на спокойствие. В пореден отговор на журналистически въпрос защо не допуска Сидеров на правителствените заседания, Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май за пореден път обясни, че Сидеров е добре дошъл на среща с него, а ако го изберат за депутат и на заседание на правителството.

С влизането на определени хора в политиката театралният сектор е загубил възможности за обогатяване, отбеляза Райков.

Нямам намерение да водя война срещу никого, но държавните институции трябва да се уважават, без значение дали човек казва, че е патриот или не - заключи премиерът.

Последвайте канала на

1106 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
gose

2013.04.04 | 00:21

1
по точно парите за гласове

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини