Без Доган и Местан на честване на Корнишките събития (снимки)

  • 30 март 2013 17:43

  • 2912
  • 5
Без Доган и Местан на честване на Корнишките събития (снимки)
© Булфото

Без Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от и Лютви МестанЛютви Местан Лютви Ахмед Местан е роден в село Чорбаджийско. Завършил е българска филология   в премина днес честването на 40 години от Корнишките събития, предаде Булфото.

На 28 март 1973 г. жителите на Корница масово отказват да им бъдат сменени имената с български. Бунтът е удавен в кръв, има убити и стотици ранени от милиция и военни подразделения, обсадили селото.

Честването започна с молитва Мевлюд в 10 ч и продължи с религиозно-музикална програма изнесена от деца от село Лъжница. Официални гости бяха главният мюфтия, евродепутата Метин Казак, заместник-председателя на ДПС Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС,, депутати и местни лидери. Към 13.30 ч. гостите поднесоха цветя на паметника на загиналите и се помолиха. Честването продължи с музикална програма.

ДПС на практика откри предизборната си кампания в гоцеделчевското село Корница. В събота в селището тържествено бе отбелязана 40-годишнината от възродителния процес и Корнишките събития.

През 1973 година милицията потушава бунта на местните жители, обявили се в защита на религията си и имената си. Гостите на събитието от партията обаче се възползваха, за да държат предизборни речи пред събралите се хиляди хора на площада в Корница.

„Срещу мюсюлманите в България и днес се провежда възродителен процес, те имат проблем с правата. Сегашното управление докара хората до самозапалване и до избиване на семейства. Такава мизерия не е била никога, а наскоро обявиха, че пак искат да управляват със същия премиер. Разбира се, че няма да им позволим това да се повтори. Има само една партия, която може да ви защитава”, тези думи се чуха от трибуната, на която бяха официалните гости на възпоминанието.

Не мина и без призив към множеството да гласува за Движението за права и свободи. С пламенни речи се отчетоха евродепутатът Метин Казак, заместник-председателят на ДПС Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, и депутатите Ремзи Осман и Муса Палев. Акцентът бе върху ограничените права на мюсюлманите в България. Според тях хората в смесените райони са били подложени на терор от досегашната власт.

„Днес на мюсюлманите се налага да се борят дори и за правото си да работят, защото сегашните управляващи в лицето на ГЕРБ ни лишиха от това”, обявиха политиците.

Кметът на община Гърмен Амед Башев разказа за редица събития, които са показателни за ограничаване правата на българите мюсюлмани. „Дойдоха с гръмки лозунги за справедливост, бяха готови да ни обесят на площада, атакуваха религиозните ни водачи, които обявиха за терористи. Ако това са терористи, то тогава да са ни живи и здрави”, заяви депутатът Муса Палев. Ремзи Осман призова жените в Корница да не свалят традиционните си дрехи, защото с тях са най-красиви. Ремзи Осман и Алиосман ИмамовАлиосман Имамов  Алиосман Ибраим Имамов е роден в село Абланица, Благоевградска област. Завършил е УНСС, увериха местните хора, че рано или късно ще има втора джамия в Гоце Делчев. Гонят мюсюлманки от работа заради облеклото, не пускат наши хора на обедна молитва, това е ограничиване на човешките права, каза пък районният мюфтия в Пиринскйя край Айдън Мохамед.

Последвайте канала на

2912 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.03.31 | 10:34

5
Полуистини и откровенни лъжи = манипулации = ДС /БСП, ДПС/
гешев

2013.03.31 | 10:34

4
да им е честит празника и много здраве на мазните им представители, активно участвали в предателството на убитите по време на събитията! няма такива хора, дето да лижат задниците на предателите и убийците на своите близки! халал да им са и дпс и доган и местан! те пак ще ги предадат! а да бъде картинката по-арогантна и пошла, трябваше и Станишев, или друг нагъл комунист да присъства на събитието. Не знам как не си дават сметка горките жители на Корници и Брезница, че това което правят е гавра с паметта на жертвите!

2013.03.31 | 10:33

3
Доган да бъдe oбесен...антибългарин мръсен... в свински кожи , дълбoкo в земята .... c главата надoлу зарид

2013.03.31 | 06:16

2
ДПС ca българоубийци вън от България

2013.03.30 | 20:51

1
Цветанов и Борисов , СерГЕЙ , Kунева ,Mестан и Доган в затвора антибългари мръсни, camo тeлeвия CKAT

Добави коментар

Водещи новини