Прокурор Костов: Нямало е политически натиск върху работата ми

  • 24 март 2013 10:51

  • 1491
  • 1
Прокурор Костов: Нямало е политически натиск върху работата ми
©

Съдебната ни система заслужава малко повече доверие. Директен политически натиск върху моята работа не съм усещал, но съм имал подозренията, че някои дела се следят от политици. Това заяви Светлозар Костов, шеф на Специализираната прокуратура, в предаването "На светло с Люба Кулезич" в ефира на Нова телевизия.

Попитан дали публичните прояви на Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна не се дължат на това, че той смята, че делото срещу него ще се провали, Костов заяви, че това е едно послание към него и към Люба Кулезич, с която Петров се е чул, за да поиска право на отговор още преди да бъде проведен разговора в студиото. Аз не се плаша от Страшния съд и мисля, че ренесанса идва след това, категоричен е шефът на Спецпрокуратурата.

Правосъдието не трябва да зависи от политическата ситуация. То не трябва да зависи от това, а да се уповава на Конституцията и на законите, каза Костов. 

Попитан дали, ако бъде отзована съдия Румяна Ченалова от делото "Октопод" то ще се върне делото отначало, той заяви, че не е много запознат с това, която е правила Ченалова в Македония и на този етап няма основания тя да бъде отзована. Но, ако това се случи - делото ще започне отначало с нов съдебен състав и това ще е много трудно, защото и сега свидетелите се притесняват да застанат очи в очи с хората, които са ги тормозили психически и физически, каза още той.

Последвайте канала на

1491 1

Коментари 1

Добави коментар

2013.03.24 | 11:58

1
а финансов?

Добави коментар

Водещи новини